Veģetārie brokastu burgeri ar plaucētu olu

Viegla
līdz 30 min
4 personām

Sastāvdaļas

4 burgeru maizītes
6 lauku olas

1 baklažāns
4 nelieli avokado
1 liels dzeltenais tomāts
70 g majonēzes
2 tējkarotes Sriracha mērces
1 daiviņa ķiploku
3 ēdamkarotes miltu
3 ēdamkarotes panko rīvmaizes
eļļa fritēšanai
1 citrons
½ tējkarotes sāls
½ tējkarotes kūpinātas paprikas pulvera

Pagatavošana

  1. Baklažānus sagriež 5 mm biezās ripiņās, apkaisa ar sāli un ierīvē ar ķiploka daiviņu. Ļauj 10 minūtes pastāvēt.
  2. Sagatavo visu panēšanai – sakuļ 2 olas, atsevišķās bļodiņās ieber panko rīvmaizi un miltus.
  3. Baklažānus apkaisa ar kūpinātu paprikas pulveri, panē un fritē karstā eļļā apmēram 1 minūti no katras puses.
  4. Avokado sagriež mazākos gabalos, ar dakšiņu saspaida viendabīgā masā, pievieno mazliet sāls un sulu no ½ citrona un samaisa.
  5. Tomātu sagriež pabiezās šķēlēs
  6. Olas pa vienai iesit nelielās glāzītēs, kur ieklāta ieeļļota pārtikas plēve. Plēvi uzmanīgi aiztaisa ciet, izveidojot tādu kā sainīti. Olas liek plaucēties karstā ūdenī 4 minūtes.
  7. Majonēzi sajauc ar Sriracha mērci. Maizītes nogrilē krāsnī vai uz pannas. Pāri maizītei smērē avokado masu, liek tomātu, fritētos baklažānus un plaucēto olu. Pārlej ar tikko pagatavoto mērci. Ēd siltu.