Veģetārais hotdogs ar burkāniem, spinātiem un sīpolu marmelādi

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
2 personām

Sastāvdaļas

2 hotdoga maizes
2 vidēji burkāni
½ iepakojuma spinātu
2 vidēji sarkanie sīpoli
1 svaigs čili pipars
2 daiviņas ķiploku
40 g sviesta
1 tējkarote kūpinātas paprikas
1 tējkarote sezama eļļas
2 ēdamkarotes sojas mērces
3 ēdamkarotes brūnā cukura
2 ēdamkarotes aveņu etiķa
200 ml ūdens
1 ēdamkarote BBQ mērces
eļļa cepšanai

Pagatavošana

1. Burkānus nomizo un liek vārīties verdošā ūdenī 7–10 minūtes, līdz tie ir kļuvuši
mīksti.
2. Pagatavo sīpolu marmelādi. Nelielā katliņā pievieno pusi sviesta un liek cepties
plānās šķēlītes sagrieztus sīpolus. Pievieno pusi brūnā cukura un gaida, kad sīpoli
karamelizēsies. Kad karamelizēšanās process ir sācies, pievieno aveņu etiķi un 50 ml
ūdens. Sīpolu marmelāde ir gatava, kad tā ir ieguvusi tumši sarkanu vai lillā nokrāsu
un ir sabiezējusi.
3. Novārītos burkānus iemarinē sezama eļļā un atlikušajā ūdenī, pievienojot kūpināto
papriku, sojas mērci un atlikušo brūno cukuru. Visu kārtīgi samaisa un atstāj uz 15
minūtēm.
4. Pagatavo spinātus. Nelielā katliņā izkausē atlikušo sviestu, pievieno sakapātus
ķiplokus un čili. Kad viss viegli apcepies, pievieno spinātus, sāli un piparus pēc
garšas. Visu kārtīgi samaisa un uz nelielas uguns sautē, līdz spināti saplok.
5. Grilpannā apcep burkānus, un sāk veidot hotdogu. Hotdoga maizītē liek sautētos
spinātus, grilētos burkānus, pa virsu liek sīpolu marmelādi un pievieno BBQ mērci.