Rīspapīra rullīši ir mans mīļākais pagājušā gada kulinārais atklājums. Tie noderēs vieglai ēdienreizei. Garša un tās intensitāte atkarīga no tā, ko ietīsiet tajos. Mana mīļākā kombinācija ir ar garnelēm, bet arī šie vegāniskie rullīši garšo ļoti atsvaidzinoši. Īpaši vērts piedomāt par mērcīti. Var izmantot jau gatavo veikalos nopērkamo saldi aso čili mērci vai arī pagatavot pašrocīgi – krēmīgu zemesriekstu mērci.
Rīspapīru var meklēt lielveikalos, austrumu produktu plauktos, parasti blakus suši paredzētām nori lapām.
Zemesriekstu mērcei
Kur var nopirkt risu papiru?
Risu papīru meklējiet Rimi, Maxima, Sky un Stockman, es neesmu paŗliecināta par Elvi un Mego…. Āzijas virtuves plauktos. Tur kur ir sojas mērces, nori lapas, rīsu nūdeles un dažādas pastas un mērces.
Var nopirkt arī garšvielu veikaliņā “avokado”.
Es parasti pērku stockman vai tieši avokado. Tur ir pieejams lielais iepakojums ar 100gb kantainiem rīspapīriem par 5 eur, sanāk daudz izdevīgāk kā 10 apaļie par aptuveni 2 eur 🙂
Cik ilgi var uzglabāt tādus rullīšus? Vai pēc ievietošanas ledusskapī, rīspapīrs nepaliek ciets vai arī vienkārši neēdams?
Paldies.
Rullīšus būtu jāēd nekavējoties, tie diezgan ātri apkalst, un ļoti ātri uzsūc citus ledusskapī esošos aromātus. Es ieteiktu ēst uzreiz. /Linda V./
Paldies.
Paldies par vegānisko raidījumu!
Medus gan nav vegānisks. Tam ir citi vegāniski aizvietotāji (konsistences ziņā), kā agaves, kļavu, dateļu vai cukura sīrups.
Paldies par lielisku recepti!!! Roli ir ļoti ņammīgi un mērcīte ir fenomenāli garda!