Vegāniskais tiramisu

Viegla
līdz 1 h
8 personām

Sastāvdaļas

  • 10 g kakao pulvera

BISKVĪTAM

  • 25 g maltu linsēklu
  • 90 ml silta ūdens
  • 220 ml sojas piena
  • 10 g ābolu etiķa
  • 10 g vaniļas ekstrakta
  • 170 g augu eļļas
  • 320 g kviešu miltu
  • 250 g cukura
  • 2 tējkarotes cepamā pulvera
  • šķipsniņa sāls

BISKVĪTA MĒRCĒŠANAI

  • 150 g stipras kafijas
    50 g augu piena
  • 2 ēdamkarotes brendija (pēc izvēlēs)

KRĒMAM

  • 460 g zīda tofu
  • šķipsniņa sāls
  • 130 g pūdercukura
  • sula no ½ citrona
  • 100 g kokosriekstu krēma
  • 3 ēdamkarotes espresso vai stipras kafijas
  • 1 ēdamkarote brendija (pēc izvēles)
  • 100 g kokosriekstu eļļas

ŠOKOLĀDES KĀRTAI

  • 100 g šokolādes
  • 100 g augu piena

Pagatavošana

  1. Pagatavo biskvītu. Maltas linsēklas pārlej ar siltu ūdeni un atstāj 5 minūtes uzbriest.
  2. Sojas pienam pievieno ābolu etiķi un arī atstāj uz 5 minūtēm. Pēc tam pievieno vaniļas ekstraktu, augu eļļu un uzbriedušo linsēklu masu.
  3. Atsevišķā bļodā samaisa kviešu miltus, cukuru, cepamo pulveri, sāli un iemaisa sojas piena masu.
  4. Mīklu klāj uz dziļas cepamās pannas, kas izklāta ar cepamo papīru, un cep krāsnī 180 °C temperatūrā 20–25 minūtes. Pēc cepšanas biskvītu pilnībā atdzesē un sagriež garenos gabaliņos.
  5. Pagatavo krēmu. Zīda tofu, sāli, pūdercukuru, citronu sulu, kokosriekstu krēmu, kafiju un brendiju blendē, līdz masa ir viendabīga. Beigās blendējot pievieno izkausētu kokosriekstu eļļu.
  6. Šokolādes krēmam izkausē šokolādi un iemaisa augu pienu.
  7. Biskvīta gabalus mērcē kafijā, kas sajaukta ar augu pienu un brendiju, un kārto trauka apakšā, pa virsu klāj pusi krēma, tad plānā kārtiņā smērē šokolādes krēmu, tad atkal izmērcēto biskvītu un atlikušo krēmu. Liek uz vismaz 2 stundām ledusskapī. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar kakao pulveri.