Vasaras ogu saldējums

Viegla
ilgāk par 2 h
6 personām

Svaigs, vasarīgs, atsvaidzinošs! Šo saldējumu ir viegli pagatavot, jo maisījums atvieglo masas sagatavošanu, turklāt saldējums sanāk izcili krēmīgs un vasarīgs, turklāt bez saldējuma mašīnas!

Sastāvdaļas

  • 200 g zemeņu
  • 1 paciņa Dr. Oetker panna cotta maisījuma
  • 250 ml piena
  • 250 ml saldā krējuma
  • jāņogas
  • mellenes
  • avenes

Pagatavošana

  1. Sablendē zemenes viendabīgā konstistencē.
  2. Panna cotta maisījumu izšķīdina 150 ml piena. Atlikušo pienu ar saldo krējumu lej katliņā un uzsilda, līdz katla malās parādās mazi burbulīši.
  3. Uzkarsēto masu pievieno otrai masai un samaisa.
  4. Pievieno sablendētās zemenes un iemasa, lai veidojas viendabīga masa.
  5. Saldējuma formās ieber dažas ogas, un tad ielej saldējuma masu.
  6. Liek saldētavā uz nakti.