Vasaras ogu pica

Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
6 personām

Sastāvdaļas

  • 255 g miltu
  • ½ tējkarotes sāls
  • 7,5 g sausā rauga
  • 1 tējkarote medus
  • 175 ml silta ūdens
  • 1 ēdamkarote olīveļļas + nedaudz mīklas apsmērēšanai
  • 6 ēdamkarotes nutellas
  • 300 g dažādu svaigu ogu
  • 100 g baltās šokolādes
  • piparmētras un pūdercukurs pasniegšanai

Pagatavošana

  1. Lielā bļodā, kur būs ērti mīcīt, samaisa kopā miltus ar sāli.
  2. Atsevišķā krūzē siltā ūdenī iemaisa medu un sauso raugu. Ļauj ~ 5 minūtes visam sašķīst kopā, un tad iemaisa olīveļļu.
  3. Miltos izveido iedobi, un tajā ielej ūdens un rauga maisījumu. Ar rokām no malām miltus pakāpeniski birdina iekšā slapjumā un mīca mīklu.
  4. Kad mīkla viegli atlec no rokām, ir vijīga un gluda, to saveļ bumbā, apslaka ar olīveļļu un liek bļodā siltumā uzrūgt. Bļodu apsedz ar dvielīti. Mīkla jāraudzē ~ 45 minūtes.
  5. Uzrūgušo mīklu sadala 3 daļās, jo no šī daudzuma sanāks 3 picas ~ 30 cm diametrā.
  6. Mīklu izrullē, cik plāni vien iespējams.
  7. Tad to bagātīgi apsmērē ar nutellu un pārber ar ogām. Maliņas var apsmērēt ar olīveļļu.
  8. Balto šokolādi sarīvē uz rupjās rīves vai ar nazi skaidiņās un pārbārsta pāri ogām.
  9. Liek krāsnī ~ 20 minūtes cepties 200 °C temperatūrā. Pasniedz uzreiz.

Komentāri: