Mediju eksperte, žurnāla izdevēja, trīs bērnu mamma, parasti ļoti aizņemta, tāpēc par savu meistarstiķi uzskata ātri pagatavojamas receptes
Vasaras ogu pica
Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
6 personām
Sastāvdaļas
255 g miltu
½ tējkarotes sāls
7,5 g sausā rauga
1 tējkarote medus
175 ml silta ūdens
1 ēdamkarote olīveļļas + nedaudz mīklas apsmērēšanai
6 ēdamkarotes nutellas
300 g dažādu svaigu ogu
100 g baltās šokolādes
piparmētras un pūdercukurs pasniegšanai
Pagatavošana
Lielā bļodā, kur būs ērti mīcīt, samaisa kopā miltus ar sāli.
Atsevišķā krūzē siltā ūdenī iemaisa medu un sauso raugu. Ļauj ~ 5 minūtes visam sašķīst kopā, un tad iemaisa olīveļļu.
Miltos izveido iedobi, un tajā ielej ūdens un rauga maisījumu. Ar rokām no malām miltus pakāpeniski birdina iekšā slapjumā un mīca mīklu.
Kad mīkla viegli atlec no rokām, ir vijīga un gluda, to saveļ bumbā, apslaka ar olīveļļu un liek bļodā siltumā uzrūgt. Bļodu apsedz ar dvielīti. Mīkla jāraudzē ~ 45 minūtes.
Uzrūgušo mīklu sadala 3 daļās, jo no šī daudzuma sanāks 3 picas ~ 30 cm diametrā.
Mīklu izrullē, cik plāni vien iespējams.
Tad to bagātīgi apsmērē ar nutellu un pārber ar ogām. Maliņas var apsmērēt ar olīveļļu.
Balto šokolādi sarīvē uz rupjās rīves vai ar nazi skaidiņās un pārbārsta pāri ogām.
Liek krāsnī ~ 20 minūtes cepties 200 °C temperatūrā. Pasniedz uzreiz.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
loti laa recepte