Vafeles ar avokado, bekonu un plaucētu olu

Viegla
līdz 1 h
6 personām

Sastāvdaļas

  • lauku olas (atkarībā no cilvēku skaita)
  • sauja salātu (pēc izvēles)
  • bekons
  • avokado
  • olīveļļa
  • citronu sula

VAFELĒM

  • 270 g miltu
  • 70 g cukura
  • 3 tējkarotes cepamā pulvera
  • 2 olas
  • 300 ml piena
  • 110 g izkausēta sviesta

Pagatavošana

  1. Bļodā samaisa sausās sastāvdaļas. Atsevišķā traukā sajauc olu dzeltenumus, pienu un izkausēto sviestu. Pievieno sausās sastāvdaļas.
  2. Atsevišķā traukā saputo olu baltumus, līdz tie ieguvuši mākoņa formu. Iecilā baltumus mīklā. Vafeļu cepamo pannu ietauko un uzkarsē. Cep vafeles, līdz tās ir zeltaini brūnas.
  3. Kamēr cepas vafeles, sagatavo pārējās sastāvdaļas. Uz pannas sacep bekona šķēlītes. Avokado sagriež šķēlītēs un apsmidzina ar olīveļļu un citronu sulu vai citu mērci, kas atrodama virtuvē.
  4. Katlā uzliek vārīties ūdeni. No pārtikas plēves izgriež lielus četrkantīgus gabalus un pa vienam ieklāj tos bļodiņā. Plēves virspusi nosmērē ar pilienu eļļas. Tajā iesit olu un savelk visus galus plēvei kopā. Kad ūdens uzvārījies, šādi sagatavotas olas liek katlā un vāra 3–4 minūtes, lai sanāktu perfekti plaucēta oliņa.
  5. Uz šķīvja kārto vafeli, salātus, bekonu un avokado, pa virsu liek oliņu. Kad dzeltenumu pāršķels, tas kalpos kā mērce.