Uz grila tvaicēta forele Kimchi marinādē ar jaunajiem kartupeļiem “Mexican corn style”

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
2 personām

Sastāvdaļas

  • ķidāta varavīksnes forele
  • 100 g sviesta
  • 1 bunte kinzas
  • 5 daiviņas ķiploka
  • 1 gab. sarkanā čili
  • 1 baltais sīpols
  • 1 ēdk. cukura
  • 3 gab. laima
  • ½ tējk. oregano
  • 1 tējk. kumina
  • 3 ēdk. Kikkoman ponzu mērces
  • 6 ēdk. Kikkoman kimchi mērces
  • 300 g vārītu jauno kartupeļu

Pagatavošana

  1. Sīpolu un ķiplokus nomizo. Sasmalcina sīpolu un sarīvē ķiplokus. Sakapā čili.
  2. Sajauc sīpolus, čili un pusi no ķiplokiem ar ponzu, cukuru, kimči mērci, piespiež sulu no viena laima visu samaisa, pievieno kuminu.
  3. Liek marinādi zivs vēderā un aizpilda ar buntīti kinzas. Apslaka ar olīveļļu un tin folijā.
  4. Istabas temperatūras sviestam pievieno sāli, atlikušo ķiploku, sulu no viena laima un oregano.
  5. Sviestu vienmērīgi izmaisa un ieziež ar to kartupeļus bagātīgi un satin folijā.
  6. Liek uz grila reizē zivi un kartupeļus un cep ~15-20 min 200 C. Ja ir termometrs, tad zivs ir gatava, kad termometrs uzrāda 55-57 C.