200 g Dansukker cukura
200 ml verdoša ūdens
20 g svaigu piparmētru
750 g upeņu
4 ēdamkarotes Dansukker zeltainā cukura sīrupa
2 citronu sula
svaigas piparmētras pasniegšanai
1. Verdošā ūdenī iemaisa cukuru un to maisa, līdz cukurs izkusis. Ņem nost no uguns.
2. Sīrupā liek piparmētras, un masu atdzesē aptuveni 15 minūtes. Nokāš.
3. Pagatavoto sīrupu, upenes un zeltaino sīrupu karsē uz vidējas uguns aptuveni 5 minūtes, līdz ogas ir mīkstas. Masu sablendē, tad izberž caur sietu. Iemaisa citronu sulu un atdzesē.
4. Masu sasaldē saldējuma mašīnā vai ielej zemā traukā, ko liek saldētavā, un ik pēc pusstundas to saputo ar mikseri. Tā dara 3–4 reizes.
5. Pirms pasniegšanas atlaidina istabas temperatūrā aptuveni 10 minūtes.
6. Pasniedz ar svaigām piparmētru lapiņām
Komentāri: