Kukurūzas pārslas sajauc ar izkausēto šokolādi un izlīdzina kūkas veidnē, kurā ieklāts cepamais papīrs. Liek ledusskapī sastingt.
Želatīna plāksnes aplej ar aukstu ūdeni un atstāj uzbriest.
Upenes liek mazā katliņā, apber ar dažām karotēm cukuru un karsē, līdz izšķīdušas. Sablendē ar rokas blenderi.
Uzbriedinātās želatīna plāksnes pa vienai pievieno upenēm, un uz lēnas uguns visu maisa, līdz želatīns izkūst. Upeņu masu nedaudz padzesē.
Lielā bļodā lej saldo krējumu, pievieno pāri palikušo cukuru, vanilīna cukuru un puto līdz vijīgam, bet ne stingram putukrējumam. Putukrējums nedrīkst būt šķidrs un arī ne pārāk stingrs, lai neveidotos sviestaina konsistence.
Upeņu masai pievieno karoti putukrējuma un viegli iecilā to. Tad želatīna masu lēnām, pa karotei pievieno putukrējumam un iecilā to. Kad viss samaisīts, masu lej uz kukurūzas pamatnes.
Kūku atstāj ledusskapī vismaz uz 4–5 stundām, bet vislabāk uz nakti.
Komentāri: