Tvaicētas jūras veltes ar dārzeņiem

Viegla
līdz 30 min
4 personām

Kā paēst ātri un reizē veselīgi? Pagatavo tvaicētas jūras veltes ar dārzeņiem – sulīgu, garšīgu un ļoti pilnvērtīgu maltīti. #piegalda

Sastāvdaļas

JŪRAS VELTĒM

  • 200 g laša filejas
  • 500 g mīdiju
  • 100 g jūras ķemmīšu
  • 300 g tīģergarneļu
  • 100 g vēžu
  • 1 laima sula
  • 100 g ponzu mērces
  • pipari
  • olīveļļa
  • 1/2 citrona sula
  • čili pārslas


DĀRZEŅIEM

  • 200 g ziedkāpostu
  • 200 g kukurūzas vālīšu
  • 100 g zaļo pākšu pupiņu
  • 100 g Briseles kāpostu
  • pipari
  • olīveļļa
  • čili pārslas
  • oregano
  • sāls

Pagatavošana

  1. Visas jūras veltes liek bļodā, aplej ar ponzu mērci un laima sulu, pieber čili pārslas, apmaisa un liek uz paplātes.
  2. Dārzeņus sagriež mazākos gabalos, apslaka ar eļļu, apmaisa, liek uz paplātes un pirmos ievieto tvaika cepeškrāsnī 130 °C temperatūrā uz 10–15 minūtēm.
  3. Jūras veltēm pietiks ar 8–10 minūtēm. Kad viss gatavs, servē uz šķīvja.
  4. Mērci atsevišķi pat nevajadzēs, jo viss būs pietiekami sulīgs, garšīgs un, pats galvenais, – veselīgs!