Mērcei
Salātiem
Miežu biezputrai
Uzmanību! Celiakijas pacienti šai receptē neliek klāt sojas mērci!
Vispirms sāk gatavot putraimu biezputru. Putraimus noskalo aukstā ūdenī, liek atsevišķā katliņā, pārlej ar aukstu ūdeni un vāra, līdz putraimi mīksti. Uzmana, lai neizvārās ūdens. Vārīšanās laikā pievieno sāli.
Kad putraimi ir mīksti, tiem pievieno smalki saspiestas ķiploka daiviņas un sakapātus zaļumus. Izmaisa.
Kamēr putraimi vārās, ķeras klāt zivij. Tvaicējamā traukā liek sīpolu, notīrītu un gabalos sagrieztu selerijas saknes šķēli, lauru lapas un virces piparus. Pārlej pāri ūdeni, un vāra ~ 20–30 minūtes.
Ingvera sakni notīra un sagriež ripiņās. Zivi sagriež porciju gabaliņos, pārslaka ar citrona sulu un uz katra gabaliņa uzliekt 1–2 ingvera ripiņas.
Liek sietā un tvaicē 7 minūtes.
Pagatavo mērci: ingvera sakni un ķiploka daiviņas nomizo un sarīvē uz vidējās rīves. Pannā ielej eļļu, pievieno sarīvētās garšsaknes, un karsē 1 minūti. Tad pievieno sezama eļļu, soju, karsē vēl 1 minūti. Visbeidzot pievieno sēkliņas, samaisa, un izslēdz liesmu.
Pagatavo salātus: redīsus sagriež plānās ripiņās, uzkaisa sāli, piparus un sajauc ar salātiem. Pārlej pāri ~ 1 ēdamkaroti eļļas, viegli sacilā.
Uz šķīvja liek salātus, uzliek zivs gabaliņu, un uz katra gabaliņa uzlej nedaudz mērces. Pievieno biezputru un pasniedz.
Komentāri: