Tvaicēta Āzijas forele

Viegla
līdz 1 h
4 personām

Āzijas garšās tvaicēta forele un dārzeņi tavā cepeškrāsnī radīs maza ceļojuma sajūtu. Ingvers, čili un citronzāle – mūs platuma grādiem sveši, bet garšām ļoti bagāti augi. Pamēģini šo recepti pats! #piegalda

Sastāvdaļas

  • 400 g foreles filejas
  • 3 cm ingvera saknes
  • 2 čili
  • 3 daiviņas ķiploku
  • 1 citronzāles stiebrs
  • 50 ml terijaki mērces
  • ½ tējkarotes sāls
  • 1 citrons
  • 1 neliela galviņa brokoļa
  • 400 g sparģeļu
  • sāls
  • eļļa

Pagatavošana

  1. Foreli atdala no ādas un asakām.
  2. Pagatavo pastu, kopā sablendējot ingveru, čili, citronzāli, ķiplokus, terijaki mērci, sāli un citrona sulu. Blendē, līdz izveidojusies viendabīga masa.
  3. Lielā cepamtraukā liek foreles gabalus, tiem pāri lej pagatavoto pastu. Apkārt foreles gabaliem liek dārzeņus, apsāla tos un viegli apslaka ar eļļu.
  4. Liek līdz 85 °C temperatūrai sakarsētā krāsnī tvaika režīmā un cep 10–12 minūtes.