Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindai ir arī sava pavārgrāmata, kur caur košām krāsām un bildēm parādīts kā virtuvē rosīties ikvienam, kas to līdz šim vēl nav uzdrošinājies,
Tvaicēta Āzijas forele
Viegla
līdz 1 h
4 personām
Āzijas garšās tvaicēta forele un dārzeņi tavā cepeškrāsnī radīs maza ceļojuma sajūtu. Ingvers, čili un citronzāle – mūs platuma grādiem sveši, bet garšām ļoti bagāti augi. Pamēģini šo recepti pats! #piegalda
Sastāvdaļas
400 g foreles filejas
3 cm ingvera saknes
2 čili
3 daiviņas ķiploku
1 citronzāles stiebrs
50 ml terijaki mērces
½ tējkarotes sāls
1 citrons
1 neliela galviņa brokoļa
400 g sparģeļu
sāls
eļļa
Pagatavošana
Foreli atdala no ādas un asakām.
Pagatavo pastu, kopā sablendējot ingveru, čili, citronzāli, ķiplokus, terijaki mērci, sāli un citrona sulu. Blendē, līdz izveidojusies viendabīga masa.
Lielā cepamtraukā liek foreles gabalus, tiem pāri lej pagatavoto pastu. Apkārt foreles gabaliem liek dārzeņus, apsāla tos un viegli apslaka ar eļļu.
Liek līdz 85 °C temperatūrai sakarsētā krāsnī tvaika režīmā un cep 10–12 minūtes.
Komentāri: