Turku zirņu un madeļu karijs

Viegla
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

600 ml kokosriekstu piena
1 ēdamkarote kokosriekstu eļļas (vai citas eļļas cepšanai)
sula no ½ citrona
1 ēdamkarote brūnā cukura
400 g konservētu turku zirņu
sāls pēc garšas

KARIJA PASTAI
1 tējkarote koriandra sēklu
2 tējkarotes kumīna sēklu
½ tējkarotes karija pulvera
¼ tējkarotes čili pulvera
85 g mandeļu
sauja svaiga koriandra
1 sīpols
3 daiviņas ķiploku
īkšķa izmēra ingvera gabaliņš
2 ēdamkarotes tomātu pastas
5 ēdamkarotes ūdens
brūnie rīsi un svaiga koriandra lapiņas pasniegšanai

Pagatavošana

1. Sāk ar karija pastas gatavošanu. Koriandru, kumīnu, karija pulveri un čili pulveri liek blenderī vai kafijas dzirnaviņās un samaļ līdz pulverim. Pievieno mandeles un samaļ, līdz vairs nav lielu mandeļu gabaliņu.
2. Sīpolu, ķiplokus un ingveru sakapā un pievieno blenderī kopā ar pārējām karija pastas sastāvdaļām. Blendē līdz krēmīgai, viendabīgai konsistencei.
3. Pannā uzkarsē eļļu, un maisot apcep karija pastu ~ 1 minūti, līdz garšvielas kļūst aromātiskas.
4. Pannā pievieno kokosriekstu pienu, citronu sulu, cukuru, sāli un turku zirņus. Kārtīgi samaisa, un uz nelielas uguns sautē 10 minūtes, ik pa laikam apmaisot.
5. Ja vēlas, karijam var pievienot arī kādus dārzeņus. Kariju pasniedz ar vārītiem rīsiem un svaigu koriandru.