Turku zirņu un balto pupiņu zupa ar tomātiem, marinētu papriku un fuet desiņām

Viegla
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 250 g konservētu turku zirņu
  • 300 g konservētu balto pupiņu
  • 800 g tomātu savā sulā
  • 150 g marinētas paprikas
  • 180 g fuet desiņu
  • 1 sarkanais sīpols
  • 2 daiviņas ķiploku
  • 6–8 zariņi timiāna
  • 2–3 lauru lapas
  • 5–6 krustnagliņas
  • 150 ml sausa sarkanvīna
  • 2–3 ēdamkarotes cukura
  • jūras sāls pēc garšas

Pagatavošana

4 porcijām

  1. Sīpolu un ķiplokus nomizo, sīpolu sagriež kubiņos, ķiplokus sakapā smalki. Liek katliņā sautēties olīveļļā. Sautējot pievieno lauru lapas, krustnagliņas, timiānu.
  2. Kad sīpoli pasautēti, pievieno sarkanvīnu un cukuru, novāra līdz vienai trešdaļai.
  3. Noskalo pupiņas un turku zirņus, pievieno zupai. Tomātus savā sulā sakapā, papriku sagriež smalkāk, pievieno zupai.
  4. Fuet desiņu nomizo un sagriež ripiņas, pievieno zupai, izslida to un pasniedz.