Turku zirņu omlete ar dārzeņiem, vegānisko sieru un pašgatavotu majonēzi

Viegla
līdz 30 min
2 personām

Sastāvdaļas

  • 90 g turku zirņu miltu
  • 2 ēdamkarotes rauga pārslu
  • ½ tējkarotes kurkumas
  • ½ tējkarotes ķiploku pulvera
  • ½ tējkarotes paprikas pulvera
  • ½ tējkarotes cepamā pulvera
  • ½ tējkarotes melnā sāls
  • 190 ml sojas piena
  • ½ tējkarotes ābolu etiķa

PILDĪJUMAM

  • 1 mazs sarkanais sīpols
  • 2 šampinjoni
  • ½ cukīni
  • sāls
  • ½ tējkarotes paprikas pulvera
  • 4 ķiršu tomātiņi
  • 60 g vegāniskā siera

MAJONĒZEI

  • 100 ml sojas piena
  • 10 g ābolu etiķa
  • 1 daiviņa ķiploka
  • 10 g Dižonas sinepju
  • 1 šķipsniņa melnā sāls
  • 1 šķipsniņa jūras sāls
  • ½ tējkarotes kurkumas
  • 230 g saulespuķu eļļas

Pagatavošana

  1. Pagatavo pildījumu. Uz sakarsētas pannas eļļā apcep sīpolus un šampinjonus. Īsi pirms cepšanas beigām pievieno sagrieztu cukīni un garšvielas. Sagriež ķiršu tomātiņus un sarīvē sieru.
  2. Pagatavo majonēzi, izmantojot blenderi vai ar rokas blenderi. Sojas pienam pievieno ābolu etiķi, ķiploku, sinepes, sāli, melno sāli, kurkumu, un visu sablendē viendabīgā masā. Turpina lēni blendēt, lejot pievieno eļļu, līdz majonēze iegūts biezu konsistenci.
  3. Bļodā sajauc turku zirņu miltus, rauga pārslas, kurkumu, ķiploku un paprikas pulverus un melno sāli. Pēc tam pievieno sojas pienu, ābolu etiķi un kārtīgi izmaisa, lai mīklā nav kunkuļu.
  4. Mīklu sadala uz pusēm, un ar eļļu sakarsētā pannā cep no abām pusēm zeltainu omleti.

Komentāri: