Tunča pastēte ar rozmarīna sviestu

Viegla
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

Tunča pastētei

  • 200 g konservētu tunča gabaliņu savā sulā
  • 1 neliels šalotes sīpols
  • 2 ēdamkarotes crème fraîche
  • 2 ēdamkarotes citronu sulas
  • 1 ēdamkarote sīki sakapātu maurloku
  • 1 ēdamkarote sīki sasmalcinātu svaigu pētersīļu lapiņu
  • sāls un malti melnie pipari pēc garšas

Rozmarīna sviestam

  • 70 g sviesta
  • 2 svaiga rozmarīna zariņi

Pagatavošana

  1. Bļodiņā liek tunča gabaliņus, tiem pievieno nomizotu un smalki sagrieztu šalotes sīpolu, crème fraîche, citronu sulu, maurlokus, pētersīļus, sāli un piparus. Visas sastāvdaļas samaisa.
  2. Pagatavo rozmarīna sviestu. Nelielā katliņā liek sviestu un rozmarīna zariņus. Katliņa saturu karsē uz lēnas uguns pāris minūtes, līdz jūtama spēcīga rozmarīna smarža.
  3. Pagatavoto pastēti pasniedz uz sviestā apgrauzdētām baltmaizes šķēlēm un pārlietu ar rozmarīna sviestu.

Komentāri: