Tumšajā alū un melleņu sulā marinētas bietes

Viegla
līdz 30 min
personām

Ņemot vērā plašo piedāvājumu veikalos, marinējumu sezona pie mums var būt jebkurā sezonā. Ar Uģa Vieta palīdzību ”Gatavo 3” palīdzēs ieviest dažādību jūsu marinējumu pasaulē, piedāvājot recepti tumšajā alū un melleņu sulā marinētām bietēm ar čili.

Šajā receptē bietes tiek vārītas pašā marinādē. Uģis piedāvā vārīšanas ilgumu aptuveni piecas minūtes, lai tās saglabātos kraukšķīgas, taču, ja ir gribas mīkstāku produktu, variet vārīšanas ilgumu pielāgot savām vēlmēm.

Šajā video receptē marinētās bietes tiek gatavotas patērēšanai tuvāko dienu laikā, taču, ja vēlaties tās uzglabāt ziemai, tad nepieciešams izveikt dažus papilduzdevumus.

Dažas it kā jau labi zināmas lietas, ko ņemt vērā, ja marinēsi bietes uzglabāšanai ziemā. Pirmkārt, atceries sterilizēt burciņas, kurās pildīsi marinētās bietes, lai nevēlamās baktērijas nesabojā produktu.

Otrkārt, marinētās bietes jāuzglabā vēsā vietā. Ja tam izvēlēsies ledusskapi, tad pirms likšanas ledusskapī atdzesē burciņas līdz istabas temperatūrai.

Sastāvdaļas

  • 250 ml tumšā alus
  • 250 ml melleņu sulas
  • 500 g sarkano biešu
  • 100 g brūnā cukura
  • 1 čili
  • 1/2 tējkarotes koriandra sēklu
  • 150 ml ābolu etiķa

Pagatavošana

  1. Katlā lej etiķi, alu un melleņu sulu. Pievieno čili, cukuru un koriandra sēklas.
  2. Kamēr marināde vārās, ar trauku švammīti bietes noberž tīras, nogriež galus un sagriež šķēlēs.
  3. Sagatavotās bietes pievieno marinādei un pavāra 5 līdz 10 minūtes.
  4. Marinējumu pilda burkās un aizvāko. Izmanto kā piedevu gaļas ēdieniem, salātos vai kā dārzeņu uzkodu.