Šī būs klasiska ragū recepte, kuras pamatā izmantosim truša gaļa. Jārēķinās, ka ragū pagatavošana prasīs salīdzinoši ilgu laiku, taču nekā sarežģīta šī ēdiena pagatavošanā nav, un zemāk esošajā video Uģis Veits no ”Gatavo 3” to parādīs.
Šoreiz gan negatavosim Boloņas mērci, bet gan truša gaļas ragū ar mūsu pašu mežos bieži sastopamajām gailenēm.
Kā jau video receptē norāda Uģis, tad ar vistas buljonu pieļaujama šmaukšanās. Proti, ja laiks spiež, vistas buljona vārīšanas vietā var izmantot buljona kubiņus, tos izšķīdinot ūdenī.
Pēc truša gaļas cepšanas pannā būs saglabājies vērtīgs ”atlikumiņš”, ko noteikti nevajag izmest. Tā vietā deglazējiet pannu ar sarkanvīnu, to novārot pannā tik ilgi, līdz izgaro alkohols. Pēc tam sarkanvīnu pievieno katliņam ar pārējām ragū sastāvdaļām.
Komentāri: