Trīs veidu šašlika marinādes

Viegla
līdz 30 min
4 personām

Kamēr vēl siltais laiks nav mūs pametis, jāizmanto pilnvērtīgi grila kurināšana, un kas gan būtu grila kurināšana bez šašlika, vai ne? Trīs marinādes receptes dažādām gaumēm – vista krēmīgā karijā, cūkgaļa atsvaidzinošā zaļumu marinādē un sojšliks eksotiskā bbq mērcē.

Sastāvdaļas

Vista karija marinādē

  • 4–5 vistas filejas
  • 200 g majonēzes
  • 2 ēdamkarotes karija pulvera
  • sula no ½ citrona
  • 1 tējkarote sāls

Cūkgaļa kefīra un citronu marinādē

  • 1 kg cūkgaļas kakla karbonādes
  • 2–3 sīpoli
  • 1 citrons
  • bunte zaļumu pēc izvēles – dilles, loki, pētersīļi, baziliks
  • 200 ml kefīra

Sojšliks BBQ mērcē

  •  200 g sojas gabaliņu
  • 500 g buljona
  • 150 g BBQ mērces
  • 30 ml rapšu eļļas
  • 1 tējkarote ķiploku pulvera
  • 1 tējkarote Kajennas piparu
  • 1 tējkarote sāls

Pagatavošana

Vista karija marinādē

  1. Vistas filejas sagriež mazākos gabalos un liek bļodā.
  2. Pievieno majonēzi, karija pulveri un sāli, piespiež citronu sulu. Samaisa ar rokām.
  3. Atstāj marinēties uz nakti vai vismaz uz 1 stundu.
  4. Gaļas gabaliņus cep uz grila zeltaini brūnus.

Cūkgaļa kefīra un citronu marinādē

  1. Gaļu sagriež mazākos gabalos un liek bļodā.
  2. Pievieno ripās sagrieztus sīpolus, piespiež citronu sulu un kārtīgi samīca.
  3. Pievieno sāli, piparus un sakapātus zaļumus, pielej kefīru, un visu samaisa.
  4. Atstāj marinēties uz nakti vai vismaz uz 2–3 stundām.
  5. Gaļas gabaliņus cep uz grila zeltaini brūnus.

Sojšliks BBQ mērcē

  1. Sojas gabaliņus aplej ar verdošu buljonu, uzliek slogu un atstāj mērcēties.
  2. Kad soja ir mīksta un pufīga, buljonu nolej un kārtīgi nosusina soju, lai tā ir sausa.
  3. Uz grilpannas vai pannas uzlej eļļu un liek cepties sojas gabaliņus, līdz tie kļuvuši zeltaini brūni.
  4. Pagatavo mērci, sajaucot BBQ mērci ar eļļu, ķiploku pulveri, Kajennas pipariem un sāli.
  5. Kad soja apcepta, to sajauc ar mērci. Soju uzdur uz iesmiem un liek cepties uz grila dažas minūtes, lai iegūtu papildu dūmu aromātu.

Komentāri: