Trifle

Viegla
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 1 kēkss vai salda maize (var izvēlēties veikalā pirkto)
  • ogas

VĀRĪTAM KRĒMAM

  • 3 olu dzeltenumi
  • 1 vaniļas pāksts
  • 20 g kukurūzas cietes
  • 200 ml piena vai saldā krējuma
  • 50 g cukura

Pagatavošana

  1. Katliņā lej saldo krējumu un pievieno vaniļas sēkliņas. Uz lēnas uguns silda līdz pirmajiem burbulīšiem.
  2. Atsevišķā bļodiņā puto olu dzeltenumus kopā ar cieti un cukuru. Puto, līdz masa kļuvusi gaiši dzeltena.
  3. Mazā strūkliņā silto krējumu pievieno olu dzeltenumiem, turpinot putot. Kad viss samaisīts, masu lej atpakaļ katliņā un uz nelielas uguns vāra, līdz masa sabiezējusi. Krēmu liek bļodiņā un ļauj, lai atdziest.
  4. Tikmēr kēksu sagriež plānās šķēlēs. Dziļā stikla traukā kārto kēksa šķēles, liek vārīto krēmu, ogas un atkal no sākuma – kēksa šķēles, krēmu un ogas.

Komentāri: