Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi, sākot jau ar raidījumu “Gatavo 3” un beidzot ar meistarklasēm. Anna ir arī trīs pavārgrāmatu autore, kas neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.
Trifle
(Nav vēl novērtēta)
Loading...
Viegla
līdz 1 h
4 personām
Sastāvdaļas
1 kēkss vai salda maize (var izvēlēties veikalā pirkto)
ogas
VĀRĪTAM KRĒMAM
3 olu dzeltenumi
1 vaniļas pāksts
20 g kukurūzas cietes
200 ml piena vai saldā krējuma
50 g cukura
Pagatavošana
Katliņā lej saldo krējumu un pievieno vaniļas sēkliņas. Uz lēnas uguns silda līdz pirmajiem burbulīšiem.
Atsevišķā bļodiņā puto olu dzeltenumus kopā ar cieti un cukuru. Puto, līdz masa kļuvusi gaiši dzeltena.
Mazā strūkliņā silto krējumu pievieno olu dzeltenumiem, turpinot putot. Kad viss samaisīts, masu lej atpakaļ katliņā un uz nelielas uguns vāra, līdz masa sabiezējusi. Krēmu liek bļodiņā un ļauj, lai atdziest.
Tikmēr kēksu sagriež plānās šķēlēs. Dziļā stikla traukā kārto kēksa šķēles, liek vārīto krēmu, ogas un atkal no sākuma – kēksa šķēles, krēmu un ogas.
Komentāri: