Der zināt:
* Taizemieši sāli un piparus gandrīz nelieto, par Taizemes sāli tiek dēvēta zivju mērce, kas piešķir taizemiešu ēdieniem īpašu garšu. Vairāk informācijas par garšvielām piegalda.skaties.lv
Atgriež kokosriekstu
Sulu pārlej citā traukā.
Kokosrieksta mīkstumu izņem.
Citronzāli sagriež 2 cm lielos gabaliņos un ar naža spalu apdauza.
Galangalu sagriež plānās šķēlītēs.
Šampinjonus sagriež plānās šķēlītēs.
Svaigo čili apdauza ar naža spalu.
Vistas fileju sagriež salmiņos.
Katliņā ielej kokosriekstu pienu un sulu un 3 minūtes karsē.
Pievieno citronzāli un galangalu. Visu karsē, līdz izdalās garšvielu aromāts.
Pievieno sēnes, vistu, vāra 3 minūtes.
Pievieno gabaliņos sagrieztu kokosa mīkstumu, laima lapas. Turpina karsēt uz mērenas uguns vēl 3 – 5 minūtes.
Visbeidzot pievieno laima sulu.
Pievieno zivju mērci.
Pievieno svaigo un kaltēto čili.
Pasniedz nelielās bļodiņās ar svaigiem kapātiem lociņiem.
Komentāri: