Tradicionāla taizemiešu zupa TOM KHA

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
2 personām

Sastāvdaļas

  • 1 kokosrieksts
  • 400 ml kokosriekstu piena
  • 1 vistas fileja
  • 5 svaigi vidēji šampinjoni
  • 1 citronzāles zariņš
  • 1 neliels galangals
  • 4 laima lapas
  • 2 ēdamkarotes zivju mērces*
  • 2 ēdamkarotes laima sulas
  • 1 svaigas čili pāksts
  • 1 tējkarote kaltēta čili
  • kapāti svaigi lociņi

Pagatavošana

  1. Atgriež kokosriekstu
  2. Sulu pārlej citā traukā.
  3. Kokosrieksta mīkstumu izņem.
  4. Citronzāli sagriež 2 cm lielos gabaliņos un ar naža spalu apdauza.
  5. Galangalu sagriež plānās šķēlītēs.
  6. Šampinjonus sagriež plānās šķēlītēs.
  7. Svaigo čili apdauza ar naža spalu.
  8. Vistas fileju sagriež salmiņos.
  9. Katliņā ielej kokosriekstu pienu un sulu un 3 minūtes karsē.
  10. Pievieno citronzāli un galangalu. Visu karsē, līdz izdalās garšvielu aromāts.
  11. Pievieno sēnes, vistu, vāra 3 minūtes.
  12. Pievieno gabaliņos sagrieztu kokosa mīkstumu, laima lapas. Turpina karsēt uz mērenas uguns vēl 3 – 5 minūtes.
  13. Visbeidzot pievieno laima sulu.
  14. Pievieno zivju mērci*.
  15. Pievieno svaigo un kaltēto čili.
  16. Pasniedz nelielās bļodiņās ar svaigiem kapātiem lociņiem.

 

Der zināt:

* Taizemieši sāli un piparus gandrīz nelieto, par Taizemes sāli tiek dēvēta zivju mērce, kas piešķir taizemiešu ēdieniem īpašu garšu. Vairāk informācijas par garšvielām piegalda.skaties.lv

1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Atgriež kokosriekstu

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sulu pārlej citā traukā.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kokosrieksta mīkstumu izņem.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Citronzāli sagriež 2 cm lielos gabaliņos un ar naža spalu apdauza.

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Galangalu sagriež plānās šķēlītēs.

6. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Šampinjonus sagriež plānās šķēlītēs.

7. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Svaigo čili apdauza ar naža spalu.

8. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vistas fileju sagriež salmiņos.

9. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Katliņā ielej kokosriekstu pienu un sulu un 3 minūtes karsē.

10. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pievieno citronzāli un galangalu. Visu karsē, līdz izdalās garšvielu aromāts.

11. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pievieno sēnes, vistu, vāra 3 minūtes.

12. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pievieno gabaliņos sagrieztu kokosa mīkstumu, laima lapas. Turpina karsēt uz mērenas uguns vēl 3 – 5 minūtes.

13. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Visbeidzot pievieno laima sulu.

14. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pievieno zivju mērci.

15. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pievieno svaigo un kaltēto čili.

16. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pasniedz nelielās bļodiņās ar svaigiem kapātiem lociņiem.