Tostadas ar tīģergarnelēm un marakujas salsu

Vidēji sarežģīti
līdz 30 min
4 personām

Sastāvdaļas

2 kviešu vai kukurūzas tortiljas

300 g tīģergarneļu

1 tējkarote kūpinātas paprikas

½ tējkarotes sāls

¼ tējkarotes malta koriandra

1 tomāts

1 paprika

½ gurķa

1 sarkanais sīpols

mīkstums no 4 marakujas augļiem

50 ml laima sulas

1 tējkarote sāls

1 tējkarote medus

300 ml eļļas cepšanai

Pagatavošana

  1. Ar metāla formiņas palīdzību no tortiljām izgriež nelielus aplīšus.
  2. Katliņā uzkarsē eļļu, un katru aplīti fritē aptuveni 30 sekundes no katras puses vai kamēr tie ir zeltaini brūni. Izņem no eļļas un liek uz salvetes.
  3. Tīģergarneles samaisa ar kūpināto papriku, sāli un koriandru, ļauj nedaudz iemarinēties.
  4. Bļodā sajauc sīki sakapātu sarkano sīpolu, tomātu, papriku, gurķi, marakujas augļa mīkstumu, laima sulu, sāli un medu, labi apmaisa un liek ledusskapī līdz pasniegšanas brīdim.
  5. Pannā uzkarsē nelielu daudzumu eļļas un liek cepties tīģergarneles aptuveni 1 minūti no katras puses.
  6. Apceptās tostadas kārto uz dēlīša, uz katras tostadas liek salsu, pa virsu liek apcepto tīģergarneli.