Tortiljas čipsu un šokolādes kapkeiki

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
12 personām

Sastāvdaļas

KAPKEIKIEM

60 g sviesta

150 g cukura

1 ola

130 g miltu

150 g paniņu

1 tējkarote Dr. Oetker cepamā pulvera

20 g kakao

100 g smalcinātu tortiljas čipsu ar sāli

 

KRĒMAM

100 g sviesta istabas temperatūrā

100 g pūdercukura

200 g Philadelphia krēmsiera

100 g tumšās šokolādes

50 g smalcinātu tortiljas čipsu ar sāli

 

Dr. Oetker zelta, melnās un sudraba cukura pērlītes

mafinu forma un 12 papīriņi

Pagatavošana

  1. Pagatavo mīklu. Bļodā ar mikseri sajauc cukuru un sviestu, tad pievieno olu, sakuļ. Pievieno miltus, paniņas un cepamo pulveri. Mīklu sadala divās daļās, vienai daļai piejauc kakao, otrai smalcinātos tortiljas čipsus. Samaisa. Liek mafinu formās pa karotei no katras mīklas, tādējādi iegūstot marmora efektu izceptajā mīkliņā. Aizpilda 2/3 no papīriņiem. Cep 180 °C temperatūrā 22 minūtes.
  2. Pagatavo krēmu. Lielā bļodā istabas temperatūras sviestu kuļ ar mikseri apmēram 5 minūtes, līdz tas kļuvis gaišs un gaisīgs, iesijā pūdercukuru, kuļ vēl 3 minūtes, tad pievieno krēmsieru, kārtīgi iemaisa, pievieno smalcinātos tortiljas čipsus un izkausētu tumšo šokolādi, samaisa.
  3. Krēmu ieliek konditorejas maisā, dekorē kapkeikus.

Komentāri: