Topinambūru krēmzupa ar lazdu riekstiem

Viegla
4 personām

Sastāvdaļas

  • 1 sīpols
  • 400 g topinambūru
  • 3 daiviņas ķiploku
  • 100 ml ābolu sidra
  • 1 sauja grauzdētu lazdu riekstu
  • 3 zariņi timiāna
  • 600 ml dārzeņu buljona
  • sāls, pipari, olīveļļa

Pagatavošana

  1. Sīpolu smalki sagriež un liek cepties sakarsēta katlā ar nedaudz olīveļļas, līdz sīpoli ir zeltaini brūni.
  2. Pievieno topinambūrus, timiāna zariņus un ķiplokus. Liek vāku un sautē uz lēnas uguns, līdz topinambūri paliek ļoti mīksti.
  3. Pievieno ābolu sidru, lazdu riekstus un buljonu.
  4. Vāra 5 minūtes, tad izķeksē ārā timiāna zariņus un zupu sablendē.
  5. Pagaršo un pievieno sāli un piparus pēc garšas.