TOMĀTU UN SARKANO LĒCU BIEZZUPA

Viegla
līdz 30 min
4 personām

Sastāvdaļas

  • 1 sīpols
  • 3 daiviņas ķiploku
  • 2 nelieli burkāni
  • eļļa cepšanai
  • 1 tējkarote Sonnentor kumina sēklu
  • 180 g Rapunzel sārto lēcu
  • 800 g konservētu tomātu
  • 2 ēdamkarotes tomātu pastas
  • 1 bundža Biona kokosriekstu piena
  • 800 ml dārzeņu buljona
  • sula no ½ laima
  • sāls pēc garšas
  • bezpiedevu jogurts, svaigs koriandrs pasniegšanai

Pagatavošana

  1. Katlā sakarsē nedaudz eļļas. Sīpolu un ķiplokus sakapā, burkānus sarīvē. Liek dārzeņus katlā cepties. Cep apmēram 10 minūtes, ik pa laikam apmaisot.
  2. Pievieno katlā kumina sēklas un pacep vēl minūti, tad pievieno arī lēcas, tomātus, tomātu pastu, kokosriekstu pienu un buljonu. Samaisa un vāra 20 minūtes.
  3. Kad lēcas gatavas, zupu sablendē. Pievieno laima sulu un sāli, samaisa un pasniedz ar bezpiedevu jogurtu un svaigu koriandru.