Tomātu un avokado salāti

Viegla
līdz 30 min
4 personām

Kad vēl, ja ne tagad gatavot šos krāsainos salātus, kur dzeltens, rozā un sarkans mijas ar zaļganu un nedaudz violetu krāsu toņiem. Viss vienkārši un nesamāksloti – Latvijas tomāti kopā ar svešzemju avokado, nedaudz labas olīveļļas, jūras sāls un aromātiski, svaigi malti melnie pipari. Galvenais ir krāsu eksplozija šķīvī.

Sastāvdaļas

  • dažādas krāsas, formas un izmēra tomāti
  • 2 avokado
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas
  • jūras sāls un svaigi malti melnie pipari
  • nedaudz svaiga bazilika (pēc izvēles)

Pagatavošana

  1. Tomātus nomazgā, sagriež šķēlēs un kārto uz lēzena šķīvja.
  2. Avokado nomizo, izņem sēklu un sagriež šķēlītēs. Ērts veids, kā nomizot avokado, ir to pārgriezt uz pusēm un ar lielu ēdamkaroti izņemt mīkstumu no mizas kā bļodiņas, bet tas ir izdarāms tikai tad, ja avokado ir ļoti gatavs.
  3. Avokado šķēlītes nekārtīgi izvieto virs tomātu ripām.
  4. Visam pārslaka pāri olīveļļu un pārkaisa ar labu sāli un svaigi maltiem melnajiem pipariem. Pasniedz nekavējoties, jo avokado ātri paliek tumšs un tomāti sasulojas. Tādēļ, gatavojot šos salātus, tomātus varat sagriezt iepriekš, bet avokado, sāli, eļļu un piparus tomēr pievienojiet īsu brīdi pirms sēšanās pie galda.
1. pagatavošanas solis
IMG_3320

Tomātus nomazgā, sagriež šķēlēs un kārto uz lēzena šķīvja.

2. pagatavošanas solis
Tomātu un avokado salāti

Avokado nomizo, izņem sēklu un sagriež šķēlītēs. Ērts veids, kā nomizot avokado, ir to pārgriezt uz pusēm un ar lielu ēdamkaroti izņemt mīkstumu no mizas kā bļodiņas, bet tas ir izdarāms tikai tad, ja avokado ir ļoti gatavs.

3. pagatavošanas solis
Tomātu un avokado salāti

Avokado šķēlītes nekārtīgi izvieto virs tomātu ripām.

4. pagatavošanas solis
Tomātu un avokado salāti

Visam pārslaka pāri olīveļļu un pārkaisa ar labu sāli un svaigi maltiem melnajiem pipariem. Pasniedz nekavējoties, jo avokado ātri paliek tumšs un tomāti sasulojas. Tādēļ, gatavojot šos salātus, tomātus varat sagriezt iepriekš, bet avokado, sāli, eļļu un piparus tomēr pievienojiet īsu brīdi pirms sēšanās pie galda.

Komentāri: