Tomātu tortellini ātrā zupa

Viegla
līdz 1 h
4 personām

Šī zupa ir ideāla ātrām darbdienas vakariņām. Dažreiz to pagatavoju draugiem, kad steidzami gribas ko sātīgu, sildošu un garšīgu.

Sastāvdaļas

  • 400 g konservētu tomātu savā sulā vai 3–4 svaigi tomāti
  • 1 standziņa kanēļa
  • 1 liels dzeltenais sīpols
  • 2 lauru lapas
  • 3 zariņi timiāna
  • 1 glāze baltvīna
  • sāls
  • 200 g krēmsiera
  • 1 čili pipars
  • svaigs baziliks
  • 400 g tortellini makaroniņi ar gaļu vai sēnēm
  • 1 tējkarote medus

Pagatavošana

  1. Katlā nelielā eļļas daudzumā apcep lauru lapas, kanēļa standziņu un timiāna zariņus. Pievieno smalki sakapātu sīpolu un turpina cept, līdz sīpoli zeltaini.
  2. Pievieno baltvīnu, ļauj iztvaikot alkoholam, karsējot vismaz 5 minūtes.
  3. No katla izņem lauru lapas, timiāna zariņus un kanēļa standziņu. Pieliek smalki sakapātus vai konservētus tomātus un turpina karsēt, līdz zupa sāk burbuļot. Masai pievieno nedaudz ūdens un sakapātu čili piparu.
  4. Visu sablendē, pievieno krēmsieru un kārtīgi izmaisa. Pagaršo, pēc vajadzības pieliek sāli un medu, lai sabalansētu skābuma un salduma līdzsvaru zupā.
  5. Zupā liek tortellini un karsē vēl ~ 10 minūtes, līdz tie izvārījušies.
  6. Pasniedz karstu nelielās bļodiņās, pievienojot svaigu baziliku.