Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindai ir arī sava pavārgrāmata, kur caur košām krāsām un bildēm parādīts kā virtuvē rosīties ikvienam, kas to līdz šim vēl nav uzdrošinājies,
Tomātu tortellini ātrā zupa
Viegla
līdz 1 h
4 personām
Šī zupa ir ideāla ātrām darbdienas vakariņām. Dažreiz to pagatavoju draugiem, kad steidzami gribas ko sātīgu, sildošu un garšīgu.
Sastāvdaļas
400 g konservētu tomātu savā sulā vai 3–4 svaigi tomāti
1 standziņa kanēļa
1 liels dzeltenais sīpols
2 lauru lapas
3 zariņi timiāna
1 glāze baltvīna
sāls
200 g krēmsiera
1 čili pipars
svaigs baziliks
400 g tortellini makaroniņi ar gaļu vai sēnēm
1 tējkarote medus
Pagatavošana
Katlā nelielā eļļas daudzumā apcep lauru lapas, kanēļa standziņu un timiāna zariņus. Pievieno smalki sakapātu sīpolu un turpina cept, līdz sīpoli zeltaini.
Pievieno baltvīnu, ļauj iztvaikot alkoholam, karsējot vismaz 5 minūtes.
No katla izņem lauru lapas, timiāna zariņus un kanēļa standziņu. Pieliek smalki sakapātus vai konservētus tomātus un turpina karsēt, līdz zupa sāk burbuļot. Masai pievieno nedaudz ūdens un sakapātu čili piparu.
Visu sablendē, pievieno krēmsieru un kārtīgi izmaisa. Pagaršo, pēc vajadzības pieliek sāli un medu, lai sabalansētu skābuma un salduma līdzsvaru zupā.
Zupā liek tortellini un karsē vēl ~ 10 minūtes, līdz tie izvārījušies.
Komentāri: