Tomātu pīrādziņi

Viegla
līdz 1 h
4 personām

Reizēm interneta dzīlēs atrodami tiešām noderīgi padomi, par ko pirms tam paši nebūtu iedomājušies. TikTok trendu iedvesmoti, nolēmām pamēģināt šo pīrādziņu recepti. Šis būs viens no ātrākajiem veidiem, kā pagatavot mazus un gaisīgus pīrādziņus. Un, protams, pildījuma idejas ir bezgalīgas, tāpēc droši ļaujieties eksperimentiem.

Sastāvdaļas

  • 400 g saldētas kārtainās rauga mīklas (4 x 100 g plāksnītes)
  • 250 g mazo tomātiņu
  • 250 g mocarellas siera
  • 100 g bazilika pesto
  • 1 ēdamkarote kviešu miltu (iekaisīšanai formā)

Pagatavošana

  1. Ļauj saldētās mīklas plāksnēm 1–2 stundas atkust istabas temperatūrā. Vēlams tās pirms tam atdalīt citu no citas, lai kušanas procesā nesaliptu kopā.
  2. Kad mīkla ir atkususi un viegli veidojama, ledus saldējamajā formā plānā kārtiņā iekaisa kviešu miltus, tad liek virsū mīklas plāksni un ar pirkstiem vai kādu apaļas formas uzgali to ļoti uzmanīgi iespiež ledus formas iedobītēs.
  3. Mīklas bedrītēs liek pildījumu. Sāk ar tomātiem, tad liek mocarellas sieru un bazilika pesto. Pildījuma daudzumu pielāgo tā, lai visa iedobīte aizpildītos.
  4. Visam pa virsu liek vēl vienu mīklas kārtu, piespiežot ar pirkstiem mīklu no sāniem un pa šuvītēm, lai abas mīklas kārtas salīp kopā. Tad griež formu otrādi un uzmanīgi uz dēlīša izkrata pīrādziņus ārā. Ja nepieciešams, šī ir pēdējā iespēja pirms sagriešanas aizspiest pīrāgu maliņas.
  5. Jēlos mīklas pīrādziņus sagriež, liek līdz 190 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī un cep 15–20 minūtes līdz zeltaini brūnai un kraukšķīgai gatavībai.

Komentāri: