Tomātu pankūciņas ar vistas fileju Parmas siera garoziņā

Viegla
līdz 1 h
3 personām

Neierasts tomātu pagatavošanas veids. Izrādās, ka tomātus var izmantot arī kā pamatu pankūkām un nudien ļoti garšīgām! Lieliski garšos gan kā vientuļa uzkoda, gan duetā ar kraukšķīgajām vistas filejas strēmelītēm.

Sastāvdaļas

Vistai

  • 2 vistas filejas
  • sula no 1 apelsīna
  • 100 g Parmas vai cita cietā tipa siera
  • 100 g mannas
  • sāls un svaigi malti melnie pipari
  • 2 daiviņas ķiploku
  • 1 ola

Pankūciņām

  • 4 vidēja lieluma tomāti
  • 2 olas
  • 6 ēdamkarotes sakapātu pētersīļu
  • 4–5 ēdamkarotes miltu
  • šķipsniņa sāls un citronpiparu
  • 1/4 glāzes olīveļļas
  • 50 g fetas siera

Mērcei

  • tomāti
  • vīns
  • olīveļļa
  • timiāna zariņš
  • 1 tējkarote medus

Pagatavošana

  1. Vistas filejas sagriež gareniski mazākos gabalos, apmēram 3 daļās katru, liek bļodā. Ķiplokus sakapā un pievieno vistai. Gaļu apbārsta ar 3 ēdamkarotēm sakapātu pētersīļu, sāli un pipariem un aplej ar apelsīnu sulu. Samaisa un atstāj iemarinēties 15 minūtes.
  2. Pagatavo pankūku mīklu. Atsevišķā bļodā sakuļ divas olas. Tomātiem izgriež sēklotni, un sagriež tos mazos gabaliņos. Notecina lieko šķidrumu, un pievieno sakultajām olām. Tomātiem jābūt pēc iespējas sausākiem.
  3. Olu un tomātu masai pievieno 3 ēdamkarotes sakapātu pētersīļu. Pieliek sāli un citronpiparus.
  4. Iedrupina fetas sieru un iesijā miltus. Samaisa viendabīgu mīklu. Ja mīkla liekas par šķidru, pievieno vēl nedaudz miltu.
  5. No mīklas veido mazas apaļas pankūciņas un cep uz sakarsētas pannas nelielā eļļas daudzumā no abām pusēm zeltainas.
  6. Kamēr cepas pankūciņas, pabeidz gatavot vistu. Uz šķīvja sajauc kopā rīvētu cieto sieru ar mannu. Citā dziļākā šķīvī sakuļ olu. Vistas filejas panē vispirms olā, pēc tam siera un mannas maisījumā un cep uz pannas sakarsētā eļļā no katras puses ~ 4 minūtes.
  7. Pankūciņas pasniedz karstas kopā ar kraukšķīgo vistas fileju.
  8. No izgrebto tomātu mīkstumiem var pagatavot arī gardu mērci: Tomātu mīkstumus liekam katliņā sautēties (no 5-6 vidēji lieliem tomātiem). Kad mērce sāk vārīties, tai pievieno apmēram pusglāzi baltvīna un nosautē. Pagaršo un pievieno mazliet sāls. Kad tomāti sāk reducēties, tiem pievieno mazliet olīveļļas un pavāra vēl mazliet, kamēr mērce sāk sabiezēt. Iedrupina apmēram 70 g fetas sieru un ļauj tam sadalīties. Pagaršo un, ja nepieciešams, pievieno 1 tējkaroti medus un izmaisa.
1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vistas filejas sagriež gareniski mazākos gabalos, apmēram 3 daļās katru, liek bļodā. Ķiplokus sakapā un pievieno vistai. Gaļu apbārsta ar 3 ēdamkarotēm sakapātu pētersīļu, sāli un pipariem un aplej ar apelsīnu sulu. Samaisa un atstāj iemarinēties 15 minūtes.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pagatavo pankūku mīklu. Atsevišķā bļodā sakuļ divas olas. Tomātiem izgriež sēklotni, un sagriež tos mazos gabaliņos. Notecina lieko šķidrumu, un pievieno sakultajām olām. Tomātiem jābūt pēc iespējas sausākiem.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Olu un tomātu masai pievieno 3 ēdamkarotes sakapātu pētersīļu. Pieliek sāli un citronpiparus.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Iedrupina fetas sieru un iesijā miltus. Samaisa viendabīgu mīklu. Ja mīkla liekas par šķidru, pievieno vēl nedaudz miltu.

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

No mīklas veido mazas apaļas pankūciņas un cep uz sakarsētas pannas nelielā eļļas daudzumā no abām pusēm zeltainas.

6. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kamēr cepas pankūciņas, pabeidz gatavot vistu. Uz šķīvja sajauc kopā rīvētu cieto sieru ar mannu. Citā dziļākā šķīvī sakuļ olu. Vistas filejas panē vispirms olā, pēc tam siera un mannas maisījumā un cep uz pannas sakarsētā eļļā no katras puses ~ 4 minūtes.

7. pagatavošanas solis
6I7A3883_resize

Pankūciņas pasniedz karstas kopā ar kraukšķīgo vistas fileju.

8. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

No izgrebto tomātu mīkstumiem var pagatavot arī gardu mērci:

Tomātu mīkstumus liekam katliņā sautēties (no 5-6 vidēji lieliem tomātiem). Kad mērce sāk vārīties, tai pievieno apmēram pusglāzi baltvīna un nosautē. Pagaršo un pievieno mazliet sāls. Kad tomāti sāk reducēties, tiem pievieno mazliet olīveļļas un pavāra vēl mazliet, kamēr mērce sāk sabiezēt. Iedrupina apmēram 70 g fetas sieru un ļauj tam sadalīties. Pagaršo un, ja nepieciešams, pievieno 1 tējkaroti medus un izmaisa.

Komentāri: