Uztura speciāliste, trīs bērnu mamma, pagatavos gardu zupu no cirvja kāta, ēdienā mēģina apvienot veselīgumu ar saprātīgām izmaksām. Liene žurnālu veidoja pirmos trīs tā pastāvēšanas gadus. Tagad joprojām aktīvi piedalās un dalās savā pieredzēun padomos.
Tomātos sautēta zivs
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām
Šādi pagatavotas zivis droši pasniedziet gan karstā, gan aukstā veidā kā uzkodu. Piedāvātā recepte ir klasika. Ļoti garšīga klasika.
Sastāvdaļas
1 kg zivs filejas
2 burkāni
3 sīpoli
4 ķiploka daiviņas
3 ēdamkarotes tomātu biezeņa
4 tomāti
sāls, malti melnie pipari
2 ēdamkarotes etiķa
eļļa cepšanai
lauru lapa
Pagatavošana
Katru zivs fileju sagriež 4 gabaliņos.
Burkānus notīra, nomazgā un sagriež salmiņos. Sīpolus un ķiploka daiviņas notīra un smalki sakapā. Tomātus nomazgā un sagriež gabaliņos.
Pannā uzkarsē eļļu un apcep burkānus, līdz tie kļuvuši zeltaini, pievieno sīpolus, ķiplokus, tomātus, etiķi, lauru lapu un tomātu biezeni. Visu karsē 7-10 minūtes.
Zivs filejas apkaisa ar sāli un pipariem. Karstumizturīgā veidnē ielej zupas kausu mērces, virsū liek zivs gabaliņus un pārlej ar mērci.
Zivi cep līdz 200 °C uzkarsētā cepeškrāsnī 15-20 minūtes.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: