Tom kha zupa

Vidēji sarežģīti
līdz 30 min
4 personām

Šī bagātīgā, asā un krēmīgā zupa ir ļoti iecienīta manu draugu vidū. Lai arī neizmantoju oriģinālo recepti un katru reizi ar sastāvdaļām variēju, visiem tā vienmēr ļoti garšo. Īpaši gada aukstajos mēnešos, kad ļoti prasās kas ass un sildošs. Ja neesat pieraduši pie asiem ēdieniem, var samazināt sastāvā norādīto čili daudzumu. Citreiz šai zupai pievienoju arī burkānu un nelielas brokoļu rozītes.

 

Sastāvdaļas

  • 2 bundžiņas jeb 400 ml kokosriekstu piena
  • 1 glāze ūdens
  • 1 tējkarote paprikas pulvera
  • 1 svaigs čili pipars
  • 1 tējkarote sarīvēta ingvera
  • 100 g leduszirņu pākstu
  • 100 g mini kukurūzu
  • 70 g šampinjonu
  • 1 tējkarote neitrālas garšas eļļas
  • 100 g rīsu vermicelli nūdeļu
  • 1 laims
  • svaigs koriandrs (pēc izvēles)

Pagatavošana

  1. Šampinjonus sagriež plānās šķēlītēs, čili piparu – plānās ripiņās. Kukurūzas sagriež 1 cm lielos gabaliņos.
  2. Katlā uzkarsē eļļu un mazliet apcep šampinjonus.
  3. Kad tie apcepušies, pievieno 1 glāzi ūdens, visus sagrieztos dārzeņus un ingveru. Pavāra 5 minūtes.
  4. Kad dārzeņi viegli apvārījušies, pievieno garšvielas, nūdeles un pārlej ar kokosriekstu pienu. Ļauj tam uzkarst un nūdelēm izvārīties. Zupu pasniedz karstu nelielās bļodiņās, jo tā ir ļoti sātīga. Pasniedz kopā ar laima daiviņām un svaigu koriandru.

Padoms:

Ja vēlās, lai zupa nebūtu veģetāra, tai var pievienot arī garneles.

Komentāri:

  • Anete saka:

    Ļoti žēl, ka šeit rakstītā recepte krietni atšķiras no tās ko rāda pa TV pašā raidījumā. Būtu ļoti labi, ja tās būtu precīzas un norādītas tieši tā kā tika rādīts, lai nav jāmokās ar video pārskatīšanu simtiem reižu, lai pati varētu piefiksēt patieso recepti, un tad arī izlemt vai kaut ko pievienot mazāk vai vairāk.

  • Inga saka:

    Šo zupiņu pagatavoju,vienkārši dievīga,bez komentāriem!Paldies par receptīti!

  • Saiva saka:

    es šo zupu uztaisīju,garšoja super.Tiesa nebija atsevišķas garšvielas(ingvers,jo man tas neiet pie sirds),bet mazliet pārveidoju pa savam,saglabājot pamata sastāvdaļas.Arī tagad stāv uz galda,jo sakārojās.BURVĪĪĪGI.

  • Dana saka:

    manā iemīļotajā Thai Elefant Tom-kha zupna nekad nav bez citronzāles, kinzas un tomātiem, ja proteīnos pasūtu jūras veltes, tad tur ir ne tikai garneles, bet ari daudz kas cits, šī zupa ir vienkārši super.

  • Peteris saka:

    Tik ļoti gribējās paatavot gardu Thai zupu, taču šī recepte nepasaka neko! Nebiju pirms tam gatavojis, tāpēc nezināju, kad kas jāliek klāt vai cik ilgi jāvāra!
    Receptes apraksts tiek apbalvots ar VIENU ZVAIGZNI!

Jūsu komentārs: