Mediju eksperte, žurnāla izdevēja, trīs bērnu mamma, parasti ļoti aizņemta, tāpēc par savu meistarstiķi uzskata ātri pagatavojamas receptes
Tītars aprikozēs
Viegla
līdz 1 h
4 personām
Sastāvdaļas
2 sīpoli
600 g tītara šķiņķa (no ciskas daļas)
6 gatavas aprikozes bez kauliņiem
1 glāze dārzeņu vai vistas buljona
2 tējkarotes aprikožu ievārījuma
sāls, svaigi malti melnie pipari
Pagatavošana
Sīpolus nomizo un smalki sakapā. Pannā uzkarsē eļļu, un uz mērenas uguns izsautē sīpolus, kamēr tie kļūst caurspīdīgi.
Tītara šķiņķi sadala palielos gabalos un turpat pie sīpoliem uz pannas vai atsevišķi no visām pusēm apbrūnina.
Pannas saturam pievieno buljonu. Ļauj garšām sajaukties, 5 minūtes pavārot. Pievieno svaigi maltus melnos piparus un sāli.
Svaigās aprikozes sablendē biezenī. Vajadzētu sanākt ~ 200 ml biezeņa. Biezeni pievieno tītara gaļai un izmaisa vienmērīgi pa visu pannu.
Pievieno aprikožu ievārījumu, svaigi maltus melnos piparus un sāli pēc garšas.
Pasniedz ar grauzdētu maizi vai zīdainu kartupeļu biezeni. Klāt labi piederēs arī šajā recepšu krājumā atrodamais ziedkāpostu biezenis.
Kad aprikozes nav sezonā, šajā receptē brīnišķīgi var izmantot žāvētus augļus. Vajadzēs 12 aprikozes, kuras pirms blendēšanas izmērcē sagatavotajā buljonā, un tad to visu pirms pievienošanas gaļai sablendē mērcē.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: