Tītars aprikozēs

Viegla
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 2 sīpoli
  • 600 g tītara šķiņķa (no ciskas daļas)
  • 6 gatavas aprikozes bez kauliņiem
  • 1 glāze dārzeņu vai vistas buljona
  • 2 tējkarotes aprikožu ievārījuma
  • sāls, svaigi malti melnie pipari

Pagatavošana

  1. Sīpolus nomizo un smalki sakapā. Pannā uzkarsē eļļu, un uz mērenas uguns izsautē sīpolus, kamēr tie kļūst caurspīdīgi.
  2. Tītara šķiņķi sadala palielos gabalos un turpat pie sīpoliem uz pannas vai atsevišķi no visām pusēm apbrūnina.
  3. Pannas saturam pievieno buljonu. Ļauj garšām sajaukties, 5 minūtes pavārot. Pievieno svaigi maltus melnos piparus un sāli.
  4. Svaigās aprikozes sablendē biezenī. Vajadzētu sanākt ~ 200 ml biezeņa. Biezeni pievieno tītara gaļai un izmaisa vienmērīgi pa visu pannu.
  5. Pievieno aprikožu ievārījumu, svaigi maltus melnos piparus un sāli pēc garšas.
  6. Pasniedz ar grauzdētu maizi vai zīdainu kartupeļu biezeni. Klāt labi piederēs arī šajā recepšu krājumā atrodamais ziedkāpostu biezenis.

 

Kad aprikozes nav sezonā, šajā receptē brīnišķīgi var izmantot žāvētus augļus. Vajadzēs 12 aprikozes, kuras pirms blendēšanas izmērcē sagatavotajā buljonā, un tad to visu pirms pievienošanas gaļai sablendē mērcē.