Tītara rulete ar kūpinātiem kartupeļiem un balto redīsu salātiem

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 300 g tītara filejas
  • 200 g cūkgaļas bekona
  • 100 g mīkstu žāvēto plūmju

SALĀTIEM

  • 200 g balto redīsu
  • 1 tējkarote sinepju sēku
  • 1 tējkarote sinepju ar sēklām
  • šķipsniņa paprikas pulvera
  • 2 ēdamkarotes majonēzes

KŪPINĀTAJIEM KARTUPEĻIEM

  • 0,5 kg Amadine kartupeļu
  • kadiķa zars
  • kūpināts sāls
  • kūpināšanas skaidas

Pagatavošana

  1. Kartupeļus novāra, līdz tie ir gatavi. Sausā katlā ieliek kūpināšanas skaidas, kadiķus un vienu vai divas karstas ogles, lai skaidas sāk gruzdēt.
  2. Pa virsu liek sautējamo sietiņu ar kartupeļiem, kas pārgriezti uz pusēm.
  3. Tītara fileju pārgriež gareniski uz pusēm, pa vidu liek sakapātas plūmes, pārber sāli un piparus un tin iekšā bekonā. Cep krāsnī 180 °C temperatūrā 30–40 minūtes.
  4. Baltos redīsus sagriež garās strēmelēs un sajauc ar visām nepieciešamajām sastāvdaļām.
  5. Ruleti pasniedzot griež 3–5 cm platos gabalos, servē kartupeļus, uzberot tiem kūpināto sāli, un kārto salātus uz šķīvja.