Tītara rulete ar kūpinātiem kartupeļiem un balto redīsu salātiem
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām
Sastāvdaļas
300 g tītara filejas
200 g cūkgaļas bekona
100 g mīkstu žāvēto plūmju
SALĀTIEM
200 g balto redīsu
1 tējkarote sinepju sēku
1 tējkarote sinepju ar sēklām
šķipsniņa paprikas pulvera
2 ēdamkarotes majonēzes
KŪPINĀTAJIEM KARTUPEĻIEM
0,5 kg Amadine kartupeļu
kadiķa zars
kūpināts sāls
kūpināšanas skaidas
Pagatavošana
Kartupeļus novāra, līdz tie ir gatavi. Sausā katlā ieliek kūpināšanas skaidas, kadiķus un vienu vai divas karstas ogles, lai skaidas sāk gruzdēt.
Pa virsu liek sautējamo sietiņu ar kartupeļiem, kas pārgriezti uz pusēm.
Tītara fileju pārgriež gareniski uz pusēm, pa vidu liek sakapātas plūmes, pārber sāli un piparus un tin iekšā bekonā. Cep krāsnī 180 °C temperatūrā 30–40 minūtes.
Baltos redīsus sagriež garās strēmelēs un sajauc ar visām nepieciešamajām sastāvdaļām.
Ruleti pasniedzot griež 3–5 cm platos gabalos, servē kartupeļus, uzberot tiem kūpināto sāli, un kārto salātus uz šķīvja.
Komentāri: