Ēdienu un garšu entuziaste, kas mīl ceļot un tur smelties iedvesmu jaunām receptēm un garšām. Nerimstošā izzināšanas tieksme noved pie jauniem ēdieniem, garšu kombinācijām un atklājumiem. Nemainīgi viens no mīļākajiem ēdieniem ar ko Mārai tīk eksperimentēt ir pasta, jo tai ir tik daudz dažādu veidu, formu, mērču veidu un iespēju.
Tītara burgers ar karamelizētiem āboliem
Viegla
līdz 2 h
4 personām
Sastāvdaļas
4 burgera maizītes
8 šķēles Brī siera
4 tītara filejas medaljoni
rukola
Marinādei:
1 tējkarote sausa timiāna
1 tējkarote sausas salvijas
sāls, melnie pipari
1 ēdamkarote Dižonas sinepju
Karamelizētiem āboliem:
4 āboli
1 ēdamkarote cukura
5 sakapātas kadiķogas
1 ēdamkarote medus
1 ēdamkarote ābolu etiķa
Pagatavošana
Pagatavo marinādi: sajauc timiānu, salviju, sāli un piparus, kā arī Dižonas sinepes. Ar gatavo mērci ierīvē tītara filejas medaljonus, un liek ledusskapī uz 45 minūtēm.
Tikmēr pagatavo karamelizētos ābolus: āboliem izņem serdes un sagriež kubiņos. Apcep pannā kopā ar cukuru, kadiķogām, medu un ābolu etiķi. Cep uz vidējas uguns ~ 10–15 minūtes, līdz tie karamelizējušies un mīksti. Pēc garšas pievieno sāli un piparus.
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 °C temperatūrai. Maizītes pārgriež uz pusēm un liek nedaudz apgrauzdēties krāsnī (maksimāli 2 minūtes – 1 minūti katrai pusei).
Tikmēr izklapē tītara filejas medaljonus un liek tos cepties jau uzkarsētā pannā. Kad gaļa jau gandrīz izcepusies, to pārvieto uz cepamplāts, uz katra medaljona kārto 2 Brī siera šķēles un liek cepeškrāsnī vēl uz 2–3 minūtēm, līdz siers mīksts un pakusis.
Uz burgermaizītes kārto rukolas lapas, virsū liek tītara fileju ar apkusušo Brī sieru, pa virsu kārto karamelizētos ābolus un maizītes augšējo daļu.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: