Tiramisu siera kūka

Viegla
līdz 1 h
8 personām

Sastāvdaļas

PAMATNEI

  • 300 g “Selgas” cepumu
  • 120 g sviesta
  • 1 ēdamkarote šķīstošās kafijas

VIDĒJAI DAĻAI

  • 400 g maskarpones siera
  • 250 g saldā krējuma
  • 100 g cukura
  • 2 ēdamkarotes šķīstošās kafijas
  • 50 g Kahlua liķiera vai Amaretto
  • 20 g Dr. Oetker želatīna + 50 g ūdens

VIRSKĀRTAI

  • 100 g maskarpones siera
  • 50 g saldā krējuma
  • kakao

Pagatavošana

  1. Kūku formu 24 cm/dm noklāj ar cepamo papīru. Nelielā katliņā izkausē sviestu, pievieno tam šķīstošo kafiju. Iemaisa un ļauj izkust. Tikmēr sasmalcina cepumus. Abas sastāvdaļas samaisa, un masu ber sagatavotajā formā un izlīdzina.
  2. Nelielā trauciņā lej ūdeni un pārber ar želatīnu. Ļauj uzbriest 5 minūtes. Kad želatīns uzbriedis, izkausē to karstā ūdens peldē.
  3. Lielā traukā liek maskarpones sieru, ber cukuru, pievieno liķieri un kafiju. Samaisa visu kopā. Kad masa kļuvusi viendabīga, pievieno un iemaisa želatīnu.
  4. Atsevišķā bļodā saputo saldo krējumu un iemaisa lielajā bļodā.
  5. Siera kūkas masu lej sagatavotajā formā pa virsu cepumiem un liek ledusskapī sastingt uz pāris stundām.
  6. Pagatavo virskārtu. Maskarpones sieru saputo ar saldo krējumu, uzklāj uz kūkas, izlīdzina un pārber ar kakao.
  7. Kūku notur ledusskapī uz pāris stundām pirms pasniegšanas.