Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi, sākot jau ar raidījumu “Gatavo 3” un beidzot ar meistarklasēm. Anna ir arī trīs pavārgrāmatu autore, kas neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.
Tiramisu siera kūka
Viegla
līdz 1 h
8 personām
Sastāvdaļas
PAMATNEI
300 g “Selgas” cepumu
120 g sviesta
1 ēdamkarote šķīstošās kafijas
VIDĒJAI DAĻAI
400 g maskarpones siera
250 g saldā krējuma
100 g cukura
2 ēdamkarotes šķīstošās kafijas
50 g Kahlua liķiera vai Amaretto
20 g Dr. Oetker želatīna + 50 g ūdens
VIRSKĀRTAI
100 g maskarpones siera
50 g saldā krējuma
kakao
Pagatavošana
Kūku formu 24 cm/dm noklāj ar cepamo papīru. Nelielā katliņā izkausē sviestu, pievieno tam šķīstošo kafiju. Iemaisa un ļauj izkust. Tikmēr sasmalcina cepumus. Abas sastāvdaļas samaisa, un masu ber sagatavotajā formā un izlīdzina.
Nelielā trauciņā lej ūdeni un pārber ar želatīnu. Ļauj uzbriest 5 minūtes. Kad želatīns uzbriedis, izkausē to karstā ūdens peldē.
Lielā traukā liek maskarpones sieru, ber cukuru, pievieno liķieri un kafiju. Samaisa visu kopā. Kad masa kļuvusi viendabīga, pievieno un iemaisa želatīnu.
Atsevišķā bļodā saputo saldo krējumu un iemaisa lielajā bļodā.
Siera kūkas masu lej sagatavotajā formā pa virsu cepumiem un liek ledusskapī sastingt uz pāris stundām.
Pagatavo virskārtu. Maskarpones sieru saputo ar saldo krējumu, uzklāj uz kūkas, izlīdzina un pārber ar kakao.
Kūku notur ledusskapī uz pāris stundām pirms pasniegšanas.
Komentāri: