Tīģergarneles ar sviestā ceptas kukurūzas – saldā krējuma mērci, Makadāmijas riekstiem, ķirbju – ingvera biezeni un fritētu salviju.

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
2 personām

Sastāvdaļas

400g Vannamei garneles 16/20 

1 kukurūzas vālīte

200g Šalotes sīpols

300g Sviesta ķirbis

šķipsna muskatrieksta

100 ml saldā krējuma biezenim

50 ml saldā krējuma garneļu mērcei

sauja makadāmijas rieksti

sula no ½ citrona

svaiga salvija

īkšķa gals ingvera

20-25 g sviesta

augu eļļa (visneitrālākā būtu rapšu)

sāls pēc garšas

Pagatavošana

  1. Ķirbi, šalotes sīpolu un ingveru sagriež, ingveru vēlams sagriezt pavisam smalki, lai pēc blendēšanas nepaliek gabali. Visu liek katlā ar nelielu gabaliņu sviesta un cepina 4–5 minūtes, tad pievieno ūdeni un sautē aptuveni 10 minūtes jeb līdz ķirbis ir mīksts, ik pa laikam pārbaudot, lai ūdens nepazūd un dārzeņi nepiedeg. Kad dārzeņi mīksti, nogriež temperatūru zemāk un pievieno muskatriekstu, saldo krējumu un nedaudz sviesta, visu vēl nedaudz pasautē, tad sablendē līdz vienmērīgam biezenim. Kukurūzu notīra no vālītes un atliek bļodiņā. 
  2. Garneles notīra no čaulas un pārgriež uz pusēm. Makadāmijas riekstus sasmalcina, sākumā uzspiežot ar bļodu, pēc tam ar nazi smalkāk. 
  3. Katliņā uzkarsē augu eļļu līdz 180 °C temperatūrai, salvijas lapiņas notīra no kāta un uzmanīgi ar pinceti liek fritēties eļļā aptuveni 30 sekundes, tad izņem un liek uz salvetes, lai notek liekā eļļa. Uz pannas izkausē sviestu, pievieno kukurūzu un citrona sulu, tad pieliek garneles un iemaisa mērcē, pievieno sasmalcinātos riekstus, sezama sēklas un saldo krējumu, visu īsi sautē līdz garneles gatavas. 
  4. Ķirbja biezeni pasniedz kopā ar garnelēm, pārber ar vēl nedaudz sasmalcinātiem makadāmijas riekstiem un fritētu salviju, un klāt lieliski der glāze baltvīna Miolo Cuvee Giuseppe Chardonnay.

Komentāri: