“Labas garšas darbnīcu” saimniece ne tikai pazīst visu, kas aug Latvijas dabā, bet arī ir apguvusi dažādu kultūru virtuves un ēšanas paradumus un īpatnības. Līvas pētnieces gars izpaužas interesē par ķīmiju, kas palīdz viņai izprast ēst gatavošanas procesu dziļākā līmenī, kā arī viņas neremdināmajos labas garšas noslēpuma meklējumos. Viņa ļoti interesanti stāsta un rāda cilvēkiem, kā iemīlēt dārzeni, tādēļ bieži aicina uz nodarbībām savās garšu darbnīcās (vairāk www.garsasdarbnicas.lv) un nu Līvu redzēsiet arī raidījumā “Gatavo 3”.
Thom Kha
Viegla
līdz 30 min
4 personām
Šī zupa būs diezgan asa, bet ārkārtīgi aromātiska, sildoša un arī sātīga.
Sastāvdaļas
800 ml kokosriekstu piena
ūdens
1 paciņa tom kha garšvielu
4–5 šampinjoni
pāris ēdamkarotes sojas mērces
4–5 ķiršu tomātiņi
20 lielas garneles
buntīte koriandra zaļumu
1 laims
sāls
Pagatavošana
Uzkarsē kokosriekstu pienu, pievieno tom kha garšvielas, 1 ēdamkaroti sojas mērces un ~ 200 ml ūdens.
Tikmēr sagriež sēnes, var tās likt uzreiz zupā, bet garšīgāk būs, ja pāris minūtes apceps sakarsētā pannā.
Ķiršu tomātiņus pārgriež uz pusēm un izņem sēkliņas, tomātus bez sēklām pievieno zupai. Ja ir laiks, tad tomātus var nomizot noblanšējot – iemetot verdošā ūdeni uz 10 sekundēm, pēc tam – ledusaukstā ūdenī, tad miza viegli nonāks nost.
Pievieno zupai garneles, pavāra ne ilgāk kā 5 minūtes. Svarīgi garneles nepārvārīt, tad tās paliek gumijainas.
Uzmanīgi noregulē garšu, pievienojot mazliet cukura saldumam, laima sulu svaigumam un skābumam, kā arī sojas mērci vai sāli.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: