Thom Kha

Viegla
līdz 30 min
4 personām

Šī zupa būs diezgan asa, bet ārkārtīgi aromātiska, sildoša un arī sātīga.

Sastāvdaļas

  • 800 ml kokosriekstu piena
  • ūdens
  • 1 paciņa tom kha garšvielu
  • 4–5 šampinjoni
  • pāris ēdamkarotes sojas mērces
  • 4–5 ķiršu tomātiņi
  • 20 lielas garneles
  • buntīte koriandra zaļumu
  • 1 laims
  • sāls

Pagatavošana

  1. Uzkarsē kokosriekstu pienu, pievieno tom kha garšvielas, 1 ēdamkaroti sojas mērces un ~ 200 ml ūdens.
  2. Tikmēr sagriež sēnes, var tās likt uzreiz zupā, bet garšīgāk būs, ja pāris minūtes apceps sakarsētā pannā.
  3. Ķiršu tomātiņus pārgriež uz pusēm un izņem sēkliņas, tomātus bez sēklām pievieno zupai. Ja ir laiks, tad tomātus var nomizot noblanšējot – iemetot verdošā ūdeni uz 10 sekundēm, pēc tam – ledusaukstā ūdenī, tad miza viegli nonāks nost.
  4. Pievieno zupai garneles, pavāra ne ilgāk kā 5 minūtes. Svarīgi garneles nepārvārīt, tad tās paliek gumijainas.
  5. Uzmanīgi noregulē garšu, pievienojot mazliet cukura saldumam, laima sulu svaigumam un skābumam, kā arī sojas mērci vai sāli.
  6. Pirms pasniegšanas pievieno koriandra zaļumus.