Kā pati Signe saka, viņa no savas vecmāmiņas mantojusi viesmīlības garu. Ar prieku viņa pulcē pie galda ģimeni, radus, draugus, kaimiņus, pat jaunāka dēla futbolkomandu, bet biežāk cilvēkus, kurus vēlas palutināt.
Thai zupa ar vistas fileju, zemesriekstiem un stikla nūdelēm
Viegla
līdz 1 h
4 personām
Zupa ir pikanta, bet ne pārāk asa un ļoti, ļoti aromātiska, ko dod laima sula, ķiploks un svaigais koriandrs.
Sastāvdaļas
1 l vistas buljona
2 vistas filejas
0,5 tējkarotes kurkumas
4 ēdamkarotes zivju mērces
2–3 daiviņas ķiploku
1 svaigs čili pipars
1 tējkarote brūnā cukura
1 bundža (400 ml) kokosriekstu piena
2 ēdamkarotes laima sulas
2 ēdamkarotes zemesriekstu
150 g stikla nūdeļu
2 ēdamkarotes sezama eļļas
sāls, svaigi malti baltie pipari
Dekorēšanai
1 buntīte svaigu lociņu
1 buntīte svaiga koriandra vai kinzas
100 g grauzdētu zemesriekstu
100 g konservētu pupiņu asnu (pēc izvēles)
Pagatavošana
Sagatavo buljonu, vai nu izvārot to no vistas gaļas vai izmantojot buljona kubiņu.
Vistas filejas smalki sagriež un pievieno buljonam.
Ķiplokus smalki sakapā. Čili izņem sēklas un smalki sagriež. Zemesriekstus sakapā. Visu pievieno buljonam.
Tāpat pievieno kurkumu, zivju mērci, laima sulu, brūno cukuru, sezama eļļu un kokosriekstu pienu. Visu vāra 10–15 minūtes.
Pašās beigās pievieno stikla nūdeles, lai tās pārlieku nesabriestu.
Pirms servēšanas pielej laima sulu. Pēc garšas pievieno sāli un maltus baltos piparus.
Lej šķīvjos un dekorē ar pupiņu asniem, svaigiem zaļumiem un riekstiem.
Komentāri: