Terijaki laša kumosiņi ar mango salsu

Viegla
līdz 1 h
2 personām

Sastāvdaļas

  • 400 g laša filejas
  • sula un miza no ½ laima
  • 100 ml Kikkoman terijaki mērces
  • 2 ēdamkarotes Kikkoman grauzdētas sezama eļļas
  • sāls

Salsai:

  • 1 mazs sarkanais sīpols
  • 1 mango
  • 1 avokado
  • ½ sarkanās paprikas
  • sula un miza no ½ laima
  • sāls, pipari
  • maza buntīte pētersīļu
  • 1 ēdamkarote medus

Pagatavošana

  1. Uzkarsē krāsni līdz 180 ºC temperatūrai.
  2. Laša fileju sagriež 2 x 2 cm lielos gabaliņos un liek bļodā. Pievieno terijaki mērci, sezama eļļu, sulu un mizu no ½ laima un šķipsnu sāls. Ar rokām maigi apmaisa, lai visi laša gabaliņi būtu apklāti ar marinādi.
  3. Uz cepamās pannas, kas izklāta ar cepamo papīru, kārto laša gabaliņus, un liek cepties krāsnī uz 10 minūtēm. Kad lasis gatavs, to pirms pasniegšanas vēlreiz apsmērē ar terijaki mērci.
  4. Pagatavo salsu – mango, avokado, papriku un sarkano sīpolu sagriež smalkos gabaliņos, pievieno sāli, sulu un mizu no ½ laima, medu, kā arī sakapātus pētersīļus, visu samaisa.
  5. Uz katra ceptā laša gabaliņa liek virsū 1 tējkaroti salas un iesprauž koka irbulīti. Pasniedz.

Komentāri: