Pavasaris ir laiks, kad tā vien gribas pāriet uz vieglākām maltītēm. Ēdienkartē arvien biežāk parādās dažādi salāti un vieglākas uzkodas. Sāļais pīrāgs (tarte) ir lielisks veids, kā vakariņu vai pusdienu salātu porciju padarīt sātīgāku. Viegli pagatavojams ēdiens, kam ir bezgala daudz variāciju. Pamatam izmantotā mīkla ir nemainīga, kaut gan ir iespēja lietot arī kārtaino
mīklu. Šoreiz – ar sparģeļiem un kazas sieru.
MĪKLAI
250 g miltu
1 olas dzeltenums
125 g sviesta istabas temperatūrā
50 ml ūdens
šķipsniņa sāls
PILDĪJUMAM
200 ml piena
200 ml saldā krējuma
100 g svaigā kazas siera
liela sauja zaļo sparģeļu
2-3 olas
apaļa vai taisnstūrveida cepamā
forma
Komentāri: