TARTE AR SPARĢEĻIEM UN KAZAS SIERU

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
8 personām

Pavasaris ir laiks, kad tā vien gribas pāriet uz vieglākām maltītēm. Ēdienkartē arvien biežāk parādās dažādi salāti un vieglākas uzkodas. Sāļais pīrāgs (tarte) ir lielisks veids, kā vakariņu vai pusdienu salātu porciju padarīt sātīgāku. Viegli pagatavojams ēdiens, kam ir bezgala daudz variāciju. Pamatam izmantotā mīkla ir nemainīga, kaut gan ir iespēja lietot arī kārtaino
mīklu. Šoreiz – ar sparģeļiem un kazas sieru.

Sastāvdaļas

MĪKLAI
250 g miltu
1 olas dzeltenums
125 g sviesta istabas temperatūrā
50 ml ūdens
šķipsniņa sāls

PILDĪJUMAM
200 ml piena
200 ml saldā krējuma
100 g svaigā kazas siera
liela sauja zaļo sparģeļu
2-3 olas
apaļa vai taisnstūrveida cepamā
forma

Pagatavošana

  1. Vispirms pagatavo mīklu. To var darīt arī iepriekšējā vakarā. Uz darba virsmas vai palielā
    bļodā ieber miltus, centrā izveido bedrīti, kurā iesit vienu olas dzeltenumu, kubiņos
    sagrieztu sviestu un ūdeni (lej pakāpeniski, visu uzreiz ne). Samīca visu kopā, bet nevajag
    pārmīcīt, tad mīkla būs pārāk elastīga un staipīga. Ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī
    uz vismaz 30 minūtēm.
  2. Mīklu izrullē un klāj ietaukotā vai ar cepamo papīru izklātā formā. Nolīdzina maliņas un ar
    dakšu mazliet sadursta pamatni.
  3. Pagatavo pildījumus. Sparģeļus noblanšē vārošā sālsūdenī, tad atdzesē tos aukstā ūdenī.
    Daļu sparģeļu sagriež mazos gabaliņos, saber uz mīklas pamatnes un izlīdzina. Pārējos
    atstāj veselus.
  4. Bļodā samaisa pienu, saldo krējumu, gabaliņos sadrupinātu mīksto sieru un mazliet sāls,
    kā arī citas garšvielas pēc izvēles. Pildījumu lej formā.
  5. Sakarsē cepeškrāsni līdz 190 oC temperatūrai, un cep tarti ~ 25–30 minūtes. Kad tarte ir
    cepusies ~ 20 minūtes, uz tās smuki izkārto nesagrieztos sparģeļus (tie vairs nenogrims
    pildījumā). Cep, līdz tarte gatava un pildījums sabiezējis līdz galam. Pirms pasniegšanas un
    griešanas tarti atdzesē.

Komentāri: