Tarte ar zilo sieru, bumbieriem un pekanriekstiem

Vidēji sarežģīti
ilgāk par 2 h
4 personām

Sastāvdaļas

3 loksnes kārtainās mīklas bez rauga
150 g zilā siera
1 bumbieris
280 g sīpolu
20 g rukolas
70 ml baltvīna
20 g sviesta
20 g brūnā cukura
50 g skābā krējuma
50 g pekanriekstu
2 olas + 1 ola apsmērēšanai
olīveļļa cepšanai

Pagatavošana

1. Sīpolus nomizo un sagriež plānās šķēlēs. Liek uz sakarsētas pannas ar nedaudz olīveļļas. Pievieno šķipsnu sāls.
2. Kad sīpoli kļuvuši ķepīgi un brūni, pievieno baltvīnu un sviestu. Novāra un pievieno brūno cukuru. Noņem no pannas un atdzesē.
3. Kārtainās mīklas loksnes izrullē nedaudz plānākas un liek karstumizturīgā formā, kas izklāta ar cepamo papīru. Piespiež malas. Pa virsu liek vēl vienu loksni ar cepamo papīru, virsū uzber kaltētus zirņus.
4. Liek līdz 180 ºC temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī uz 15 minūtēm. Noņem zirņus un liek atpakaļ krāsnī uz 8 minūtēm.
5. Pagatavo pildījumu. Olas sakuļ kopā ar skābo krējumu. Pievieno šķipsnu sāls. Iemaisa rukolu un sadrupinātu zilo sieru.
6. Bumbieri sagriež šķēlēs.
7. Uz mīklas izklāj sīpolus, pēc tam kārto bumbierus un aplej ar olu masu. Apber ar pekanriekstiem, un liek krāsnī uz 15–20 minūtēm, līdz tarte kļuvusi zeltaini brūna.
8. Izņem no krāsns, atstāj 15 minūtes istabas temperatūrā un pasniedz.