Tarte ar mīdijām un zilo sieru

Viegla
līdz 1 h
8 personām

Lai cik tas jocīgi tas izklausītos, mīdijas un zilais siers ļoti labi sadzīvo. It īpaši, ja gatavo mīdijas ar čaulām un vāra tās baltvīnā. Bet tik pat labi var uzcept arī vienkāršu tarti.

Sastāvdaļas

  • 1 iepakojums saldētas kārtainās mīklas, atlaidinātas
  • apmēram 300 g mīdiju
  • 1 glāze baltvīna
  • 300 ml saldā krējuma
  • 1 ola un 1 olas dzeltenums
  • 1 sīpols vai 1 puravs
  • 200 g rīvēta cietā siera
  • 100 g sadrupināta zilā siera
  • eļļa un sviests cepšanai

Pagatavošana

  1. Atlaidinātu mīklu izrullē un ieklāj tartes formā, liek virsū cepamo papīru un ieber sausas pupas vai zirņus, lai mīkla neceļas augšā. Tarti liek līdz 190 ºC temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī un cep apmēram 10 minūtes.
  2. Izņem no krāsns un mazliet padzesē.
  3. Sakapā sīpolu vai puravu, liek uz pannas, kurā uzkarsēts sviests un mazliet olīveļļas, liek klāt mīdijas un apcept tās pāris minūtes, pievieno baltvīnu un iztvaicē.
  4. Atsevišķā bļodā samaisa saldo krējumu ar olām un daļu rīvētā cietā siera.
  5. No tartes izņem papīru un pupas, liek apceptās mīdijas un pārlej ar saldā krējuma masu.
  6. Liek krāsnī un cep apmēram 20 minūtes, līdz saldā krējuma masa sarec un siers izkūst. Pēc tam paver krāsni un pārber tarti ar atlikušo cieto sieru un zilo sieru. Cep vēl apmēram 5–10 minūtes, līdz siers izkusis.
  7. Gatavu mazliet padzesē un pārkaisa ar kapātiem pētersīļiem.

Komentāri: