Garšīgi paēst – tā ir viena no laimīgākajām sajūtām, tāpēc aicinu izbaudīt katru maltīti un ļauties kulinārijas ceļojumiem!
Tarte ar fetas sieru un tomātiem
Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
8 personām
Sastāvdaļas
SMILŠU MĪKLAI
250 g miltu (50 g var aizstāt ar citiem miltiem, piemēram, auzu)
130 g auksta sviesta
1 ola
šķipsna sāls
2 ēdamkarotes auksta ūdens
4 olas
200 ml saldā krējuma
4–5 vidēji tomāti
100 g fetas siera
1 tējkarote kaltēta bazilika
sāls un pipari pēc garšas
Pagatavošana
Pagatavo mīklu. Bļodā liek miltus, sviestu, sāli, un samīca visu drupačās. Pievieno olu, un saveļ mīklu, ja nepieciešams, pievieno ūdeni, lai mīkla labāk padodas. Saveļ mīklu bumbā un liek ledusskapī uz pusstundu.
Sagatavo pildījumu – sagriež fetas sieru gabaliņos un tomātu 1 cm biezās šķēlēs.
Bļodā sakuļ olas ar garšvielām, beigās iemaisa saldo krējumu.
Tartes formu ietauko, un tajā ieklāj izrullētu smilšu mīklu. Cītīgi piespiež mīklu rievotajās malās un nogriež liekās malas.
Tartei pa virsu liek fetas sieru, ielej olu masu un izkārto tomātu šķēles.
Cep 180 °C temperatūrā 25–30 minūtes, līdz mīklas maliņas un pildījums ir zeltaini brūns.
Komentāri: