Tarte ar fetas sieru un tomātiem

Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
8 personām

Sastāvdaļas

SMILŠU MĪKLAI

  • 250 g miltu (50 g var aizstāt ar citiem miltiem, piemēram, auzu)
  • 130 g auksta sviesta
  • 1 ola
  • šķipsna sāls
  • 2 ēdamkarotes auksta ūdens

 

  • 4 olas
  • 200 ml saldā krējuma
  • 4–5 vidēji tomāti
  • 100 g fetas siera
  • 1 tējkarote kaltēta bazilika
  • sāls un pipari pēc garšas

Pagatavošana

  1. Pagatavo mīklu. Bļodā liek miltus, sviestu, sāli, un samīca visu drupačās. Pievieno olu, un saveļ mīklu, ja nepieciešams, pievieno ūdeni, lai mīkla labāk padodas. Saveļ mīklu bumbā un liek ledusskapī uz pusstundu.
  2. Sagatavo pildījumu – sagriež fetas sieru gabaliņos un tomātu 1 cm biezās šķēlēs.
  3. Bļodā sakuļ olas ar garšvielām, beigās iemaisa saldo krējumu.
  4. Tartes formu ietauko, un tajā ieklāj izrullētu smilšu mīklu. Cītīgi piespiež mīklu rievotajās malās un nogriež liekās malas.
  5. Tartei pa virsu liek fetas sieru, ielej olu masu un izkārto tomātu šķēles.
  6. Cep 180 °C temperatūrā 25–30 minūtes, līdz mīklas maliņas un pildījums ir zeltaini brūns.