Tapas

Viegla
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

  1. TAPAI
  • 3 burkāni
  • 200 ml cidoniju sīrupa
  • 130 g humusa

 

  1. TAPAI
  • 1 cukīni
  • 1 gurķis
  • 200 g ķirbja
  • 200 ml cidoniju sīrupa

 

  1. TAPAI
  • 150 g cietā tofu siera
  • 100 g panko rīvmaizes
  • 1 paprika
  • 1 tējkarote Kajennas piparu
  • sula no ⅓ citrona
  • sāls, pipari
  • buntīte kinzas
  • eļļa

Pagatavošana

  1. tapa

Nomizo un sagriež burkānus palielos gabalos, liek tos mazā katliņā un aplej ar cidoniju sīrupu. Vāra burkānus uz lēnas uguns 15–20 minūtes vai kamēr mīksti. Atdzesē un pasniedz kopā ar humusu.

 

  1. tapa

Dārzeņus sagriež palielos gabalos un aplej ar cidoniju sīrupu. Ļauj dārzeņiem marinēties vismaz 1 stundu.

 

  1. tapa

Ar rokām sadrupina tofu smalkā, vienmērīgā, rīvmaizei līdzīgā masā. Pievieno smalki sakapātu papriku un kinzu. Pievieno rīvmaizi, Kajennas piparus un citronu sulu. Pievieno sāli un piparus pēc garšas, un visu ar rokām kārtīgi samīca. No tofu masas veido mazas bumbiņas un cep eļļā, līdz tās ir brūnas no visām pusēm.