TAKO AR DŽEKFRŪTU

Viegla
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 1 iepakojums (280 g neto) ar zaļu džekfrūtu ūdenī
  • 1 sīpols
  • 1 daiviņa ķiploka
  • 2 tējkarotes garšvielas putnu gaļai
  • 75 g BBQ mērces
  • sāls
  • eļļa

 

  • 8 mīkstās tako tortiljas
  • ¼ sarkanā kāposta galviņas
  • 1 avokado
  • 2 laimi
  • 1 šalotes sīpols
  • marinēti halapenjo pipari
  • pētersīļi

Pagatavošana

4 porcijām

  1. Džekfrūta gabaliņus izņem no iepakojuma, noskalo ar ūdeni, saplūkā līdz plūkātas vistas gaļas konsistencei un auduma dvielī izspiež lieko ūdeni pēc iespējas vairāk.
  2. Gatavo džekfrūtu. Smalki sagriež sīpolu, ko liek cepties vidēji karstā pannā ar eļļu. Kad sīpoli ir “sasvīduši”, bet vēl necepas, pievieno smalcinātu ķiploku un šķipsnu sāls. Pirms ķiploki sāk cepties, pievieno džekfrūtu un garšvielu vistas gaļai. Turpina cept apmēram 5 minūtes, pievieno BBQ mērci. Ik pa laikam apmaisot, turpina gatavot apmēram 20 minūtes.
  3. Uz sakarsētas pannas pa vienai uzsilda tako tortilju.
  4. Kārto tako. Uz tako tortiljas liek smalkās strēmelēs sagrieztu sarkano kāpostu, šķēlītēs sagrieztu avokado, 1–2 ēdamkarotes džekfrūta, pāris marinētas halapenjo šķēlītes un šķipsnu smalki sagriezta šalotes sīpola.
  5. Pasniedz ar pārbērtiem svaigiem pētersīļiem, laima daiviņām un iecienītāko hot sauce.