Recepte

Tako ar dažādām salsām un vistu

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 1 h
4 personām

Kad ārā ir tik karsti cik Meksikā, ir jāēd tako, un Linda no ”Gatavo 3” ir sagatavojusi tam recepti. Šis ēdiens būs lielisks ne tikai paša vēderam, bet arī atsvaidzinās tavu cienasta piedāvājumu viesiem ballītē.

Limonāde marinādē

Šajā receptē Linda atklāj kādu savu triku marinādes pagatavošanā, proti, viņa, kā vienu no sastāvdaļām, izmanto limonādi. Tas tiek darīts, jo limonādēs ir liels skābuma līmenis, kā arī daudz cukura. Šajā receptē tiek izmantota citronu un laima limonāde.

Gardā mērce derēs ne tikai tako

Mērcīte, kuras sastāvā ir majonēze, laims, čili un brūnais cukurs, lieliski derēs ne tikai tako, bet arī, piemēram, krāsnī ceptiem kartupeļiem, saldajiem kartupeļiem un daudz kam citam.

Mazs knifiņš šīs mērcītes pagatavošanā, – tev būs nepieciešamas miziņas un sula no viena laima. Dažkārt laimi šķiet ir pārāk cieti, lai no tiem izspiestu sulu. Tādos gadījumos pirms sulas spiešanas tos vajag parullēt un paspaidīt pret smalcināšanas dēlīti.

 

Linda Vilmansone-Virbule

Autors: Linda Vilmansone-Virbule

Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindas mīļākās un aktuālākās garšas šobrīd ir medus, sinepes un apelsīni – tie tad nu pamanās iekļūt gandrīz visur.

Sastāvdaļas

  • mazās tortiljas plāksnes
  • 6 laimi
  • 3 čili
  • 3 vistas filejas
  • bunte piparmētru
  • 70 ml citronu limonādes
  • ķiršu tomāti
  • 2 veselas vārītas kukurūzas vālītes
  • 2 daiviņas ķiploku
  • 4 lieli tomāti
  • bunte pētersīļu
  • brūnais cukurs
  • 100 g majonēzes
  • 2 lieli mīksti avokado
  • 5 nelieli gurķi
  • saišķītis kinzas

Pagatavošana

  1. Pagatavo marinādi, kopā sajaucot brūno cukuru, rīvētas laima mizas un sulu, ķiplokus, divus smalki sakapātus čili. Pievieno limonādi. Iemarinē vistas filejas vismaz uz 3 stundām.
  2. Uz pannas no abām pusēm apcep vistu, līdz tā ir viegli zeltaina un izcepusies. Vidējais cepšanas laiks apmēram 10 minūtes.
  3. Pagatavo tomātu un gurķu salsu, tomātus un gurķus sakapājot smalkos kubiņos, pievienojot viena laima sulu un sakapātu kinzu.
  4. Avokado sagriež šķēlītēs.
  5. Kukurūzai nogriež mīksto daļu un viegli apgrilē, līdz tā mazliet apdegusi.
  6. Pagatavo čili un laima majonēzi, sajaucot kopā ar majonēzi, vienu smalki sakapātu čili, vienu tējkaroti brūnā cukura un miziņas un sulu no viena laima.
  7. Uzsilda tortiljas plāksnes un tajās pamīšus kārto visas sastāvdaļas: laima majonēzi, avokado šķēlītes, vistu, tomātu un gurķu salsu, pāri kārto grilēto kukurūzu.

Komentāri:

Jūsu komentārs: