Symphony kokteilis ar steika maizi

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām

Tas ir tikai mīts, ka kokteiļiem piestāv deserti. Šeit izcils piemērs, cik gardi kopā sadraudzējas sātīga steika maize ar atspirdzinošu smiltsērkšķu kokteili.

Sastāvdaļas

DZĒRIENAM (vienam kokteilim)

  • 50 ml Cross Keys Gin Sea Buckthorn
  • 15 ml cukura sīrupa
  • 10 ml citronu sulas
  • 10 g smiltsērkšķu ogu
  • 1 rozmarīna stiebrs
  • 60 ml Ginger ale

UZKODAI

MAIZEI

  • 4 biezas šķēles baltmaizes
  • 1 tējkarote sviesta
  • 1 tējkarote olīveļļas

AJVAR MĒRCEI

  • 1 neliels baklažāns
  • 2 sarkanās paprikas
  • 2 daiviņas ķiploku
  • sāls pēc garšas
  • 1 tējkarote medus

 

STEIKAM

  • 200 g sirloin steika
  • 1 daiviņa ķiploka
  • 1 ēdamkarote olīveļļas
  • 1 zariņš rozmarīna

 

Pagatavošana

Symphony

  1. Atdzesē pasniegšanas glāzi, šeikerī sastampā smiltsērkšķu ogas un svaigu rozmarīnu, pievieno Cross Keys Gin Sea Buckthorn, citronu sulu, cukura sīrupu, ledu un sakrata.
  2. Piepilda pasniegšanas glāzi ar ledu, un ielej tajā kokteili, pievieno Ginger ale limonādi un dekorē ar rozmarīnu un smiltsērkšķu ogām.

Steika maize ar ajvar mērci

  1. Pagatavo ajvar mērci. Paprikas un baklažānu liek līdz 200 ºC temperatūrai sakarsētā krāsnī grila režīmā uz 25 minūtēm, līdz tie apdeguši melni. Gatavus liek maisiņā vai bļodā zem plēves uz 10 minūtēm.
  2. Kad dārzeņi pastāvējuši, novelk tiem mizu un liek blenderī kopā ar ķiploka daiviņām, medu un sāli. Visu sablendē viendabīgā masā.
  3. Sakarsētā pannā lej eļļu, liek ķiploka daiviņu un rozmarīna zariņu un liek cepties steika šķēli 2 minūtes no katras puses. Gatavu steiku apsāla un ietin folijā uz 10 minūtēm. Pēc tam sagriež plānās šķēlītēs.
  4. Pannā izkausē sviestu un eļļu. Maizi sagriež 1,5–2 cm biezās šķēlēs un liek apgrauzdēties uz pannas zeltainu no abām pusēm.
  5. Uz apgrauzdētās maizes smērē pagatavoto mērci, pāri liek steika strēmeles, apber ar svaigiem pipariem un dekorē ar rukolas lapiņām.