Sviestā un medū cepti bumbieri ar pistācijām ar maskarpones krēmsieru

Viegla
līdz 30 min
4 personām

Šis vienkāršais deserts tev un taviem trīs draugiem ļaus ietaupīt laiku gatavošanā, bet vairāk to izmantot kopā būšanai un atpūtai, jeb deserts, kad gribas kaut ko ļoti garšīgu, bet negribas ļoti iespringt uz gramiem, kulšanu, miltiem un citām desertu lietām.

Sastāvdaļas

  • 4 bumbieri
  • 100 g medus
  • 100 g sviesta
  • 100 g pistāciju
  • 200 g maskarpones krēmsiera

Pagatavošana

  1. Uzkarsē krāsni līdz 180 °C temperatūrai. Nomizo bumbierus un pārgriež tos uz pusēm. Cepamajā pannā liek cepamo papīru, virs tā kārto mizotos bumbierus. Katliņā izkausē sviestu kopā ar medu un lej pāri bumbieriem. Pārkaisa ar pistācijām un liek cepties uz 30 minūtēm. Kad būs pagājušas jau 15 minūtes bumbierus var apgriezt otrādi.
  2. Ņem no krāsns ārā un servē siltus. Pāri bumbieriem lej mērci ar visiem riekstiem.
  3. Vienmērīgam garšas balansam klāt katrai porcijai pasniedz pa ēdamkarotei maskarpones krēmsiera. Jā, ar to neko nedara, vienkārši ēd tādu, kādu itāļi to ir radījuši. Tu izjutīsi šī smalkā piena izstrādājuma garšas niansi, neliekot to kūkās, krēmos un citās vietās, kur to sajauc ar citām garšām.