Sviesta ķirbja mac and cheese

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 300 g makaronu
  • 100 g sviesta
  • 1 ēdamkarote miltu
  • 200 g piena
  • 200 g sviesta ķirbja biezeņa
  • 200 g rīvēta Čedaras siera
  • ½ tējkarotes sāls
  • 2 ēdamkarotes rīvmaizes

Pagatavošana

  1. Makaronus novāra līdz al dente konsistencei un nokāš, bet saglabā 200 ml nokāstā makaronu ūdens.
  2. Pannā izkausē sviestu un ieber miltus. Maisot pievieno pienu un makaronu ūdeni, ko vāra aptuveni 2 minūtes, līdz mērce sarecē.
  3. Pievieno ķirbju biezeni, iemaisa Čedaras sieru.
  4. Pieber sāli, iemaisa makaronus, un noņem no uguns.
  5. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 ºC temperatūrai. Makaronu un ķirbju masu liek karstumizturīgā traukā un pārkaisa ar rīvmaizi.
  6. Apcep krāsnī 5–8 minūtes.